Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Další thriller v extraligovém finále. Plzeň po sedmičkách srovnala sérii

Druhé extraligové finále, druhé strhující drama. Házenkáři domácí Plzně nejprve v poslední vteřině vyrovnali na 27:27 a následně soupeře z Karviné udolali v rozstřelu. Hostům nepomohlo k vítězství ani patnáct branek reprezentanta Vojtěcha Patzela. Třetí utkání se odehraje v neděli ve Slezsku.

Vojtěch Patzel se snaží prosadit proti plzeňské obraně
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Je to hodnotné vítězství, které nám dá impulz a další sílu. Série jsou vyrovnané, i semifinále bylo. Rozhodují maličkosti, drobnosti. Který z týmů udělá méně chyb a lépe se s tím vyrovná, ten nakonec vyhraje," řekl v rozhovoru v České televizi plzeňský veterán Jan Stehlík.

Stejně jako v prvním finále v Karviné mohli částečně do hlediště fanoušci, a to v počtu maximálně deseti procent kapacity. Všichni museli mít negativní test na koronavirus a v hale používat respirátor.

Západočeši k jejich radosti vstoupili do utkání lépe a v prvních dvaceti minutách si udržovali mírný náskok. Závěr úvodního dějství však zvládli mnohem lépe Slezané, kteří sérií čtyř branek otočili stav. Šesti trefami přispěl Patzel a dvěma chycenými sedmičkami gólman Marjanovič.

Je nám líto, video expirovalo.
Dramatická koncovka 2. finále Plzeň – Karviná

Karviná v pauze vedla 15:12 a v první polovině druhého dějství si udržovala čtyřbrankový náskok i díky nezastavitelnému Patzelovi. Plzeň po několika zákrocích brankáře Herajta postupně ztrátu snižovala, ale nejprve několikrát nevyužila možnost srovnat.

Když 43 sekund před koncem zvýšil Patzel svým 14. gólem na 27:25 pro Karvinou, zdálo se, že je rozhodnuto. Vzápětí ale odpověděl Nejdl, na druhé straně po oddechovém čase zasáhl Herajt a po protiútoku a faulu nařídili sudí v poslední sekundě sedmičku, z níž srovnal Douda.

Psychologickou výhodu si pak Západočeši přenesli i do rozhodující střelby sedmimetrových hodů. Za hosty selhali ve druhé a třetí sérii Gromyko se Skalickým, v domácím dresu zaváhal jen Škvařil. Poslední pokus proměnil bývalý reprezentant Stehlík.

Play-off házenkářské extraligy mužů:

Finále - 2. zápas:
Talent tým Plzeňského kraje - HCB Karviná 27:27 (12:15), sedmimetrové hody 4:3
Nejvíce branek:
Tonar 8/3, Nejdl 6, Škvařil 5 - V. Patzel 15/2, Mlotek 4, Skalický 3. Rozhodčí: Bareš, Uhlíř. Sedmimetrové hody: 11/8 - 7/4. Vyloučení: 5:5. Stav série: 1:1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články