Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Házenkáři Karviné urvali ve finále s Plzní první výhru

Boj o titul v extralize házenkářů odstartoval v Karviné, a ta dokázala v závěru prvního finálového utkání urvat těsné vítězství. Vítěz základní části porazil plzeňský celek 27:26 a vede 1:0 na zápasy. Druhý zápas se hraje ve středu na západě Čech.

Utkání Karviná - Plzeň
zdroj: facebook.com/HcbKarvina

V repríze předloňského finále měla v prvním poločase mírně navrch Karviná. Svému velkému rivalovi vítězové základní části více odskočili až krátce před pauzou, kdy získali tříbrankový rozdíl. Sedm gólů nasbíral v úvodních 30 minutách Dominik Solák, ale závěr poločasu strávil kvůli poranění stehna na lavičce.

Druhou půli začali hosté třígólovou šňůrou a skóre otočili. V dalším průběhu žádný z týmů nevedl o více než o jednu branku, až v 54. minutě šla Plzeň do vedení 25:23. Koncovku zvládla lépe Karviná, i když se jí zranil v závěru i Slavomír Mlotek, který odkulhal s poraněným zadním stehenním svalem. Vítězný gól dal dvě a půl minuty před koncem Vojtěch Patzel.

V poslední minutě ještě Solák, který byl s deseti brankami nejlepším střelcem zápasu, trefil tyč. Plzni v posledních sekundách nevyšel útok a nepovedlo se jí vyrovnat. Po ztrátě míče ještě mohla inkasovat, ale domácí střelou přes celé hřiště netrefili branku.

"Celý zápas jsme se trápili se střelbou. Naši dva klíčoví hráči neměli nejlepší den. Ale v závěru to vzali na sebe a rozhodli. I když jsme nezahráli dobrý zápas, tak jsme vyhráli," řekl karvinský trenér Michal Brůna České televizi.

Finále play-off házenkářské extraligy mužů - 1. zápas:

Karviná - Talent tým Plzeňského kraje 27:26 (16:14)

Nejvíce branek: Solák 10, V. Patzel 5/1, Skalický 4/1 – Škvařil 9, Nejdl 8, Tonar 3. Rozhodčí: Bubeníček, Petruška. Sedmimetrové hody: 4/2 - 0. Vyloučení: 2:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články