Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Bašný nominoval na úvod kvalifikace ME zkušené házenkářky, novickou je Novotná

Trenér házenkářek Jan Bašný nominoval na úvodní zápasy kvalifikace mistrovství Evropy zkušenou sestavu. Jediná nová tvář je juniorská brankářka Sabrina Novotná. Tým čeká 25. září v Olomouci utkání s Portugalskem, o tři dny později pak české reprezentantky nastoupí v Severní Makedonii. Utkání s Portugalskem odvysílá živě ČT sport a web ctsport.cz.

Házenkářky se v Olomouci sejdou v neděli 22. září, času na společnou přípravu tak nebude mnoho. "Některé hráčky, které ještě v neděli v klubu hrají, dorazí dokonce až v pondělí kolem poledne. Na přípravu na zápas tak budeme mít asi jen dva tréninky. Není proto možné zapojit nové hráčky do celé koncepce a organizace hry," uvedl Bašný.

Všechny nominované reprezentantky jsou podle něj v dobrém zdravotním stavu a ve formě. "Jediná hráčka, která momentálně ještě není k dispozici, je Hela Ryšánková, která po únorové operaci už začala s fyzickou přípravou, ale ještě ne s házenkářskou. Tu by měla zahájit v září. Drobné potíže ještě hlásila Jana Knedlíková, která si udělala výron v kotníku, ale do srazu by měla být v pořádku," poznamenal kouč.

Ve skupině, kterou doplňuje Švédsko, by Portugalsko mělo teoreticky být nejslabším protivníkem. "Na první pohled se jeví jako nejslabší, ale letní výsledky všech juniorských a dorosteneckých výběrů Portugalska ukázaly, že házená v Portugalsku má vzestupnou tendenci a prožívá jakýsi boom. Je tam spousta hráček, které hrají v zahraničních ligách, družstvo má velkou kvalitu a jeho předvedená hra byla lepší než výsledky," řekl Bašný.

Z každé kvalifikační skupiny postoupí na šampionát do Dánska a Norska dva celky. Kvalifikace bude pokračovat dvěma zápasy na konci března 2020, vyvrcholí pak v květnu.

Nominace na kvalifikační utkání ME s Portugalskem a Severní Makedonií:

Brankářky: Petra Kudláčková, Sabrina Novotná, Lucie Satrapová.
Pivotky: Petra Adámková, Michaela Konečná, Alena Stellnerová.
Pravé spojky: Michaela Hrbková, Markéta Hurychová.
Levé spojky: Markéta Jeřábková, Kamila Kordovská, Hana Kvášová.
Střední spojky: Iveta Korešová, Šárka Marčíková, Veronika Malá.
Pravá křídla: Jana Knedlíková, Dominika Zachová.
Levá křídla: Kristýna Mika, Jana Šustková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články