Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

V Hilton Head se ujal vedení Simpson, Watney má koronavirus

Turnaj PGA Tour v Hilton Head má nového lídra. Je jím bývalý šampion US Open Webb Simpson. Aktuálně devátý hráč světa zahrál ve druhém kole devět birdie proti třem bogey a má náskok jedné rány před krajanem Brysonem DeChambeauem a Kanaďanem Coreym Connersem.

Je nám líto, video expirovalo.
V Hilton Head se ujal vedení americký golfista Simpson

"Povedlo se mi párkrát zachránit par, což mě udrželo v laufu, ale zahodil jsem tři rány po fyzických chybách. Ale raději fyzické chyby než ty mentální," konstatoval Simpson.

Na bezchybný výkon z prvního dne dlouho navazoval Angličan Ian Poulter, ale nakonec na dvou jamkách nenaplnil normu, zhoršil se o pět ran a klesl z první pozice na šestou. Až do třetí desítky pořadí se propadl Američan Mark Hubbard, který se s Poulterem po čtvrtku dělil o vedení.

Druhý turnaj PGA po restartu sezony poznamenal pozitivní test na koronavirus, který odevzdal Nick Watney.

Američan, jenž do Hilton Head cestoval soukromě a nebyl v charterovém letu vypraveném PGA, je prvním hráčem na okruhu, u něhož se nákaza objevila. Devětatřicetiletý hráč kvůli tomu do druhého kola nenastoupil.

V reakci na jeho onemocnění otestovala PGA v pátek jedenáct lidí, kteří s ním byli v úzkém kontaktu. Vyšetření absolvovali dva hráči, kteří s ním šli úvodní kolo, a všichni caddieové. Výsledky u nich nákazu neprokázaly. Watney, u něhož první kontrola v úterý po příjezdu žádné problémy neodhalila, musí nyní na deset dní do izolace. Vrátit se může až poté, co bude mít dva testy s odstupem 24 hodin negativní.

Turnaj RBC Heritage se obvykle koná v dubnu týden po Masters, ale kvůli pandemii koronaviru byl přeložen. PGA Tour se po nucené pauze znovu rozběhla minulý týden, kdy ve Fort Worthu zvítězil Američan Daniel Berger.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články