Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Vstup do turnaje na jedničku. Poulter a Hubbard začali v Hilton Head bezchybným kolem

Ideální start do turnaje v Hilton Head zaznamenali Angličan Ian Poulter a Američan Mart Hubbard. Oba zaznamenali bezchybné úvodní kolo a na podniku, který je druhou akcí PGA Tour po koronavirové pauze, se dělí o vedení s bilancí sedm rad pod par. Za nimi následuje sedm soupeřů se skóre -6.

Ian Poulter
zdroj: ČTK/AP/ autor: David J. Phillip

Před druhým kolem z turnaje odstoupil Nick Watney poté, co měl pozitivní test na koronavirus. Američan, jenž do Hilton Head cestoval soukromě a nebyl v charterovém letu vypraveném PGA, je prvním hráčem na okruhu, u něhož se nákaza objevila.

"Zvládnout kolo bez bogey je hodně důležité. Kdykoli se vám to povede, znamená to, že jste hráli fakt dobře," řekl Poulter, který si připsal na sedmi jamkách birdie. Hubbard, jenž dosud nevyhrál žádný turnaj PGA Tour, se na druhé pětiparové jamce blýskl dokonce eaglem.

Jeden z favoritů Jordan Spieth sice na třetí jamce zaznamenal triple bogey, ale pak situaci zachránil osmi birdie a dělí se o desáté místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Poulter a Hubbard vstoupili do turnaje v Hilton Head bezchybným kolem

V akci byli i první tři hráči světového žebříčku Rory McIlroy, Jon Rahm a Justin Thomas. Ani jeden z nich se nedostal pod par hřiště a čeká je boj o cut.

Turnaj RBC Heritage se obvykle koná v dubnu týden po Masters, ale kvůli pandemii koronaviru byl přeložen. PGA Tour se po nucené pauze znovu rozběhla minulý týden, kdy ve Fort Worthu zvítězil Američan Daniel Berger.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články