Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Spilková, Kousková a další hvězdy. Beroun v červnu přivítá Czech Ladies Open

Na pátém ročníku Tipsport Czech Ladies Open v Berouně se od 23. do 25. června opět představí kompletní domácí ženská elita v čele s Klárou Davidson Spilkovou, Sárou Kouskovou a obhájkyní loňského triumfu Janou Melichovou. Dotace jednoho z 30 golfových turnajů nejvyšší kontinentální série Ladies European Tour (LET) byla letos navýšena o padesát procent na 300 000 eur (asi sedm milionů korun).

Na turnaji v Berouně bude startovat 132 hráček z celého světa. "Mělo by hrát 14 až 15 českých hráček, pravděpodobně to bude devět profesionálek a následně čtyři až pět nejlepších amatérek, které nominuje Česká golfová federace. A domácí Royal Beroun Golf Club má právo nasadit svou členku a nejšikovnější hráčku," řekl promotér turnaje Luboš Koželuh.

Česká jednička Spilková loni v Berouně obsadila dělené druhé místo o jeden úder za Melichovou, jež senzačně zvítězila ještě v roli amatérky. "Tento ročník bude speciální, protože budu přemýšlet o nejvyšších příčkách. Těším se, mám dobře rozehráno a cítím se dobře. Hřiště bylo minulý rok krásně připravené, věřím, že letos bude ještě o trošku lepší," uvedla osmadvacetiletá Spilková, vítězka dvou turnajů LET a aktuálně jedenáctá žena sezonního žebříčku elitního evropského okruhu.

Je nám líto, video expirovalo.
Spilková je v žebříčku nejvýš v kariéře

Kousková loni ovládla druhou nejvyšší kontinentální sérii LET Access, předtím v Berouně skončila na dělené třinácté příčce. "Beroun je mému srdci blízký. Pokaždé jsem tam dokázala zlepšit výsledek z předchozího roku, takže bych na to ráda navázala i letos. Jsem v jiné pozici, poprvé budu startovat díky své kartě na Ladies European Tour jako právoplatná členka. Už ten pocit by mohl být příznivý," konstatovala třiadvacetiletá golfistka.

Vedle ní, Spilkové a Melichové by z českých profesionálek měly v Berouně startovat Tereza Melecká, Kristýna Napoleaová, Šideri Váňová, Kateřina Vlašínová a Tereza a Eva Koželuhovy. Ze zahraničních golfistek potvrdila účast například Jihoafričanka Lee-Anne Paceová, vítězka 11 turnajů LET.

Muže čeká Czech Open v srpnu

Na berounském hřišti se uskuteční od 17. do 20. srpna také devátý ročník mužského turnaje Czech Open. Jeho dotace se letos zvýšila na 600 000 korun, loni se hrálo o půl milionu. Šampion si odnese 200 000, pokud by šlo o amatéra, dostal by 20 000.

"Už jsou přihlášeni hráči ze čtyř zemí. Bylo by dobré, kdyby naši čeští hráči nečekali na poslední chvíli a začali se také přihlašovat, aby nakonec startovní pole nezaplnili cizinci. I když naším cílem je přivést nejkvalitnější hráče z okolních zemí a myslím, že se to daří," řekl Vojtěch Matějček, prezident Royal Beroun Golf Clubu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články