Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Macujamu bouřka nerozhodila, jako první asijský golfista může vyhrát Masters

Japonec Hideki Macujama má šanci stát se prvním asijským vítězem golfového Masters. Po sobotním třetím kole v Augustě, které narušila bouřka, se totiž dostal do čela turnaje a do finále půjde s náskokem čtyř ran před kvartetem pronásledovatelů. Přímý přenos sledujte od 20:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Japonský golfista Hideki Macujama
zdroj: AP autor: CURTIS COMPTON

Macujama ztrácel po dvou kolech tři rány na vedoucího Justina Rose, ale zahrál nejlepší kolo dne za -7 a s celkovým skóre -11 je v čele. Se sedmi ranami pod par je za ním čtveřice Angličan Rose, Američané Xander Schauffele, Will Zalatoris a Australan Marc Leishman.

Před deštěm stihl Macujama odehrát deset jamek, na kterých dal jedno birdie. Po pauze trvající 78 minut se na zbylých osmi blýskl parádní hrou s jedním eaglem a čtyřmi birdie. "Než zazněl klakson (oznamující přerušení), tak jsem nehrál dobře drivem, ale po obnovení kola jsem trefil víceméně vše, jak jsem chtěl," komentoval.

Macujama vyhrál poslední ze svých pěti titulů na PGA Tour před čtyřmi lety. Na majorech byl nejlépe druhý na US Open v roce 2017 a na Masters pátý o dva roky dříve. V Augustě má šanci zelené sako obléct. "Poprvé půjdu do finále majoru z čela. Zkusím zahrát co nejlépe," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Do závěrečného dne Masters půjde z 1. místa Macujama

Rose zapsal druhý den po sobě par. "Nehrál jsem dost dobře," hodnotil své třetí kolo a vyhlížel závěrečný den. "Mám šanci a volnost útočit, což je skvělé," usmál se.

Překvapením turnaje je čtyřiadvacetiletý Zalatoris. Při premiérové účasti na Masters se od začátku drží v popředí. "Tohle jsem vždycky chtěl, mít šanci dosáhnout na zelené sako, a teď jsem v dobré pozici. Půjdu po něm!" vyhlásil odhodlaně šestý golfista loňského US Open.

Na šesté místo se v Augustě posunul Corey Conners. Kanaďanovi k tomu pomohlo i eso (hole in one) na tříparové šestce. "Měl jsem štěstí a byl to mimořádný okamžik," popsal.

Teoretickou šanci útočit na Macujamu má ze sedmého místa i Američan Jordan Spieth. Bývalý vítěz turnaje ale už ztrácí sedm ran.

Masters, golfový turnaj kategorie major v Augustě v USA (par 72, dotace 11,5 mil. dolarů) - po 3. kole:

1. Macujama (Jap.) 205 (69+71+65), 2. Schauffele 209 (72+69+68), Zalatoris (oba USA) 209 (70+68+71), Leishman (Austr.) 209 (72+67+70) a Rose (Angl.) 209 (65+72+72), 6. Conners (Kan.) 210 (73+69+68), 7. Spieth 211 (71+68+72) 8. Harman (oba USA) 212 (69+69+74).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články