Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Rose se udržel v čele golfového Masters, jeho náskok se však ztenčil

I v polovině Masters v Augustě je ve vedení Angličan Justin Rose. Po druhém dni se ale jeho náskok ztenčil ze čtyř ran na jednu. Titul už s jistotou neobhájí Američan Dustin Johnson, který neprošel cutem a o víkendu už si nezahraje.

Justin Rose
zdroj: AP autor: Curtis Compton

Rose ve druhém kole chyboval na první devítce a nakonec byl rád, že den dokončil v paru. Celkově tak zůstal na skóre -7. Hned za ním je nečekaná dvojice Američanů Will Zalatoris a Brian Harman, na dohled se drží i jejich krajané a favorité Justin Thomas či Jordan Spieth.

"Před Masters jsem měsíc nehrál turnaj a věděl jsem, že druhý den bude náročný, protože nepřekypuju sebevědomím. Ale nakonec to bylo užitečné kolo a myslím, že jsem během něj trochu vyrostl, což je povzbudivé," řekl olympijský vítěz z Ria de Janeiro Rose.

Je nám líto, video expirovalo.
Náskok Rose na Masters se zmenšil, Johnson neprošel do posledních kol

Vítěz Masters z roku 2015 Spieth ztrácí na děleném čtvrtém místě dvě rány spolu s Australanem Marcem Leishmanem. "Jsem nadšený, že budu mít šanci hrát proti těžšímu a těžšímu hřišti, což může být moje výhoda, pokud budu míč dál kontrolovat," uvedl Spieth.

Světová dvojka Thomas je o ránu zpět. Na stejném skóre je i Kim Si-u. Korejec přitom druhé kolo dohrával bez hole na patování, kterou na patnácté jamce vzteky zlomil. "Byl jsem frustrován, ale byla to náhoda," popsal. Čtyři jamky používal na greenech "fairwayové dřevo".

Turnaj skončil pro několik hvězd. Především pak pro světovou jedničku a obhájce Johnsona, který měl po dvou dnech pět ran nad par a cut byl na skóre +3. "Je to jednoduché, nepatoval jsem dobře. Budu mít víkend bez stresu, ale raději bych hrál," hodnotil Johnson.

Stejně jako on jsou vyřazení také Američan Brooks Koepka, který ale hrál po nedávné operaci kolena, Rory McIlroy ze Severního Irska, Španěl Sergio García či Angličan Lee Westwood.

Masters, golfový turnaj kategorie major v Augustě v USA (par 72, dotace 11,5 mil. dolarů) - po 2. kole:

1. Rose (Angl.) 137 (65+72), 2. Harman 138 (69+69) a Zalatoris (oba USA) 138 (70+68), 4. Leishman (Austr.) 139 (72+67) a Spieth 139 (71+68), 6. Champ 140 (72+68), Finau 140 (74+66), Thomas (všichni USA) 140 (73+67), Kim Si-u (Korea) 140 (71+69), Macujama (Jap.) 140 (69+71) a Wiesberger (Rak.) 140 (74+66).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články