Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Druhé kolo golfového Masters přerušila bouře a popadané stromy

Druhé kolo golfového Masters přerušila bouřka a popadané stromy. Tři vysoké borovice ohrozily diváky u odpaliště na 17. jamce, ale podle organizátorů z klubu v Augustě nikdo nebyl zraněn. V průběžném vedení se osamostatnil Američan Brooks Koepka s 12 ranami pod par. Přímý přenos 3. kola sledujte na ČT sport od 21:00.

Je nám líto, video expirovalo.
Masters přerušila bouřka, vede Koepka

Sobotní hru ukončili pořadatelé krátce po čtvrté hodině odpoledne. Někteří diváci stihli před padajícími borovicemi utéci na poslední chvíli. "Nikoho spadlé stromy nezranily. Bezpečí a zdraví všech návštěvníků Masters jsou hlavními prioritami klubu, takže i nadále budeme bedlivě monitorovat počasí," uvedli v prohlášení organizátoři.

Koepka je jedním ze 17 účastníků z konkurenční série LIV Golf. Dvaatřicetiletý golfista po úvodním výsledku 65 potřeboval v pátek o dvě rány více. Druhý je zatím se skóre -9 Španěl Jon Rahm, ale dnes ještě bude dohrávat devět jamek. Na třetí příčce nečekaně figuruje domácí amatér Sam Bennett (-8).

"Hrál jsem velmi solidně. Moc jsem toho nezkazil," pochvaloval si Koepka, jenž zatím vyhrál čtyři majory a v Augustě byl nejlépe na dělené druhé příčce v roce 2019. Obhájce titulu Scottie Scheffler druhé kolo pokazil, zahrál ho s výsledkem +3 a má v součtu ránu pod par.

Sedmačtyřicetiletý Woods, který se loni právě na Masters vrátil ke golfu po těžké autonehodě, při níž málem přišel o nohu, s bolestmi odehrál úvodní kolo na dva údery nad par a dohrávka druhého jej teprve čeká. Zatím je na hranici cutu.

O tři rány pod ní je naopak McIlroy. Zkušený golfista ze Severního Irska po paru zahrál 77 ran a s největší pravděpodobností do víkendových kol neprojde.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články