Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

V čele Masters je po prvním dnu trio Rahm, Hovland a Koepka

Nor Viktor Hovland, Španěl Jon Rahm a Američan Brooks Koepka, jeden ze 17 hráčů z konkurenční série LIV Golf, se dělí po prvním kole o vedení na Masters. Hřiště v Augustě všichni obešli na 65 ran, sedm pod par. Nepovedený vstup do turnaje má ze sebou hvězdný Tiger Woods, který při svém 25. startu na Masters zahrál dvě rány nad par a ve druhém kole bude muset zabojovat, aby prošel cutem. Přímý přenos druhého kola sledujte od 21:00 na ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Masters začalo. O vedení se dělí hned trojice golfistů

Vedoucí trio má po úvodním dnu náskok dvou ran před dvojicí Cameron Young, Jason Day. Na děleném šestém místě pak figuruje s bilancí 68 ran sedmička golfistů včetně obhájce loňského titulu a světové jedničky Scottieho Schefflera.

Sedmačtyřicetiletý Woods, který se vloni právě na Masters vrátil ke golfu po těžké autonehodě, při níž málem přišel o nohu, se na hřišti potýkal s bolestmi pravé nohy.

"Měl jsem pocit, že jsem míček trefoval dobře. Ale zkrátka jsem neudělal dost, abych ho dostal blízko (k jamce). Byl ten správný čas zahrát kolo pod par a já to nedokázal," konstatoval s odkazem na ideální podmínky pětinásobný vítěz Masters, kterého na hřišti opět sledovaly tisíce fanoušků.

Během prvního kola ze soutěže ze zdravotních důvodů odstoupil Američan Kevin Na, osmnáctý z hráčů kritizované LIV Golf, jejichž start v Augustě vyvolal před turnajem mírné napětí.

Kvůli nemoci se odhlásil jeden z favoritů Will Zalatoris, jenž vloni skončil druhý na US Open a PGA Championship.

Rory McIlroy ze Severního Irska, jenž by rád na Masters na devátý pokus zkompletoval kariérní Grand Slam, zahájil turnaj v paru.

O ránu méně potřeboval třiašedesátiletý Fred Couples a stal se nejstarším hráčem, který v Augustě zahrál 71 ran, od roku 2015, kdy to zvládl Tom Watson.

Výsledky golfového turnaje Masters:

1. Hovland (Nor.), Koepka (USA) a Rahm (Šp.) všichni 65, 4. Day (Austr.) a Young oba 67, 6. Scheffler, Schauffele, Woodland, Burns a Bennett (všichni USA), Scott (Austr.) a Lowry (Ir.) všichni 68.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články