Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Plzeň znovu vyzrála na Chrudim a je krok od titulu. Utkání zvrátil Buchta

Chrudim vstupovala do finálové série jako favorit, ale je jedno utkání od porážky. Plzeň zvládla i odvetu na východě Čech, kde vyhrála 3:2. Domácí sice režírovali první poločas a vedli 2:0, ale hosté zvládli v jeho závěru snížit. Ve druhé půli pak parádně vyšly dvě střely Tomáši Buchtovi, který postavil Plzeň na práh historického úspěchu. Závěrečné dobývání Chrudimi přineslo jen střelu do břevna, její hráči tak musejí Plzeň třikrát v řadě porazit, chtějí-li opět získat titul.

Utkání Plzeň – Chrudim
zdroj: Facebook – FK Chrudim autor: Facebook – FK Chrudim

Domácí chtěli ukázat, že jsou v sérii stále mírnými favority, a utkání začali bravurně. V druhé minutě Drozd před bránou Plzně zpracovával míč, přičemž příhodně přiklepl Brazilci Yurimu, jenž míč dopravil do kouta brány.

Druhou trefu přidali domácí po rohovém kopu, když se k dorážce protlačil Martin Doša a Chrudim utkání vévodila. Dvě minuty před koncem první půle ale Plzeň našla odpověď. Secvičenou rozehrávku rohového kopu využila bývalá opora Chrudimi Lukáš Rešetár.

Je nám líto, video expirovalo.
Futsalisté Plzně zvítězili v Chrudimi a nakročili k titulu

Šok přinesl úvod druhého poločasu. Za plzeňské Tomáš Buchta prošel po levé čáře a dobře zamířil na vzdálenější tyč, čímž vyrovnal na 2:2. Ještě hůře bylo domácím po dalším rohu Plzně. Buchta necelých pět minut před koncem napálil po rohu míč tak kvalitně, že ho gólman Rennan nevyrazil.

Domácí zkusili zatlačit Západočechy ve hře bez brankáře. Vyprodukovali ale jen střelu do břevna a zbylé pokusy brankář hostí zneškodnil. Třetí utkání se hraje ve čtvrtek od 19 hodin v Plzni.   

Finále play off první futsalové ligy - 2. zápas:

Chrudim - Plzeň 2:3 (2:1)
Branky: 2. Yuri, 8. Doša - 21. a 36. Buchta, 18. Rešetár. Stav série: 0:2.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články