Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Úvodní finále futsalové ligy rozhodlo až prodloužení. Slavila domácí Plzeň

Až prodloužení rozhodlo první finále futsalové ligy. V dramatickém zápase nakonec slavili nakonec hráči domácí Plzně, kteří při své premiérové účasti v bojích o titul udolali čtrnáctinásobného šampiona Chrudim 3:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Futsalisté Plzně ovládli první finálové utkání

Plzeňští už na začátku zápasu ukazovali velkou motivaci při premiérové účasti v boji o vytouženou trofej, ale v osmé minutě se dostali do problémů. Gabriel Rick dostal po zákroku na Pavla Drozda červenou kartu. Přesilovku využil už po 17 vteřinách bratr faulovaného, David Drozd.

Domácím se podařilo srovnat o 3 minuty později. Rána brankáře Ondřeje Vahaly skončila s pomocí tyče za zády gólmana Chrudimi. Hosté se však do poločasu znovu ujali vedení. Čtyři sekundy před odchodem do kabin se míč dostal opět k Davidu Drozdovi, který se prosadil podruhé ve střetnutí.

Po změně ztran se už ale prosazovala pouze Plzeň. V 31. minutě vyrovnal na 2:2 Tomáš Vnuk. O chvíli později mohl z penalty otočit stav ve prospěch domácích Michal Holý, střelu však lapil brankář hostů. Rozhodnutí přinesl tak až závěr prvního prodloužení, ve kterém si zaběhl za obranu Chrudimi opět Vnuk a po krásné akci druhou brankou v utkání zajistil svému celku vedení v sérii hrané na tři vítězství.

Plzeň - Chrudim 3:2 po prodl. (2:2, 1:2)

Branky: 31. a 45. Vnuk, 11. Vahala - 8. a 20. D. Drozd.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články