Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Futsalisté v Arménii neuspěli, po porážce 2:4 se jim vzdálil postup

Futsaloví reprezentanti ve druhém zápase kvalifikace mistrovství světa prohráli v Arménii 2:4. Hattrickem se v Jerevanu blýskl Nikita Chromych. Svěřenci trenéra Tomáše Neumanna tak nenavázali na úvodní vítězství 4:2 nad Bosnou a Hercegovinou. Odveta se hraje ve středu v Plzni, přímý přenos sledujte od 17:20 na ČT 3 a ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Arménie - Česko

"Arméni měli zápas pod kontrolou celou dobu, my jsme furt tahali za kratší provaz. Byli jsme ve všech směrech horší - neběhali jsme, stáli jsme na balonu. S tím nemůžeme vyhrát," řekl Neumann.

Hosty poslal do vedení ve čtvrté minutě Křivánek. Arméni si vytvořili velký tlak a za čtvrt hodiny vyrovnal brankář Muller, jenž střelou přes celé hřiště překonal gólmana Vahalu. Ten ale v prvním poločase několik dalších šancí zlikvidoval.

Arménský tým ve druhé půli odskočil na 3:1 zásluhou dvou zásahů Chromycha. Pavel Drozd sice ve 39. minutě snížil, ale těsně před koncem Chromych dokonal hattrick ranou do prázdné branky. Domácí tak vyhráli i druhé utkání ve skupině a vedou tabulku, Češi jsou druzí.

"Ve středu nad Arménii vyhrát musíme, nic jiného nám v téhle situaci nezbývá. Samozřejmě musíme hrát to, co umíme. Tohle nebyl výkon hodný našeho týmu, protože určitě máme na víc," prohlásil kouč Neumann.

Jistotu postupu do závěrečné fáze kvalifikace má vítěz skupiny a čtyři nejlepší mužstva z druhých míst. Ve hře zůstanou i ostatní celky, které neskončí ve skupině na poslední třetí příčce.

Čeští reprezentanti usilují o pátou účast na mistrovství světa. Na loňském šampionátu v Litvě vypadli v osmifinále se Španělskem.

Arménie - Česko 4:2 (1:1)

Branky: 25., 29. a 40. Chromych, 10. Muller - 4. Křivánek, 39. P. Drozd.

Sestava Česka: Vahala (Němec, Hůla) - P. Drozd, Rešetár, Slováček, D. Drozd - Künstner, Vokoun, Křivánek, Seidler, Holý, Buchta. Trenér: Neumann.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články