Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Futsalisté se na ME střetnou se Španěly a Chorvaty

Antverpy (Belgie) - Čeští futsalisté se v základní skupině D mistrovství Evropy utkají s čtyřnásobnými obhájci titulu Španěly a s Chorvatskem, které před dvěma roky došlo do semifinále. Do čtvrtfinále postoupí dva celky. Rozhodl o tom los v Antverpách, kde se turnaj od 28. ledna uskuteční.

Svěřence trenéra Tomáše Neumanna čeká velmi těžký úkol. Španělé naposledy na evropském šampionátu prohráli v roce 2005 s Itálií, od té doby jsou 17 zápasů neporaženi. Celkem na dosavadních osmi mistrovstvích získali šest zlatých, jednu stříbrnou a jednu bronzovou medaili a zaznamenali dohromady jen dvě porážky. Do finále se dostali i na posledních pěti mistrovstvích světa.

Je nám líto, video expirovalo.
Futsalisté již znají soupeře pro ME

"Dostali jsme to nejhorší, co jsme mohli z losu dostat, ale jsme mezi dvanácti nejlepšími týmy v Evropě, takže už si nemůžeme moc vybírat," řekl Neumann. "Rozhodně se o postup ze skupiny porveme. Nejdůležitější bude hned první zápas s Chorvatskem, ten rozhodne. Je pro nás ctí, že si můžeme zahrát i s mistrem Evropy Španělskem. Určitě se na oba duely těším," prohlásil trenér reprezentace.

Chorvatsko není lehkým soupeřem. Před dvěma roky jako hostitel šampionátu postoupilo ze základní skupiny právě na úkor Česka, když rozhodující zápas vyhrálo 5:4. Následně nestačilo jen na Rusko a Itálii a vybojovalo čtvrté místo.

Český tým dosáhl nejlepšího výsledku v letech 2003 a 2010, kdy získal bronzové medaile.

Skupina A: Belgie, Ukrajina, Rumunsko.Skupina B: Rusko, Portugalsko, Nizozemsko. Skupina C: Itálie, Ázerbájdžán, Slovinsko. Skupina D: Španělsko, ČR, Chorvatsko. Do čtvrtfinále postoupí dva týmy z každé skupiny.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články