Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Futsalisté porazili Nizozemsko a postoupili na mistrovství Evropy

Rotterdam - Čeští futsalisté podesáté za sebou postoupili na velký turnaj. Ke třem účastem na mistrovství světa dnes přidali i sedmý postup na mistrovství Evropy. Přímou účast si zajistili výhrou 5:1 nad domácím Nizozemskem v závěrečném utkání kvalifikace.

Svěřenci trenéra Tomáše Neumanna vyhráli všechny tři duely, když nejprve porazili Gruzii 4:1, následně Bělorusko 4:3 a dnes i Nizozemce. "Kluci předvedli přesně to, co jsme si řekli. Výborně jsme napadali, nenechali jsme je hrát, velmi dobře jsme se vraceli a zatahovali jsme lajny. Celkově jsme takto otupili všechny přednosti Holanďanů, a to se nám vyplatilo," řekl spokojený kouč Neumann.

V porovnání s předchozími zápasy tentokráte Češi těžili z dobré produktivity. Už ve druhé minutě udeřili poprvé po vlastní brance soupeře. Nizozemci sice ještě vyrovnali, ale krátce nato vrátil Čechům vedení Rešetár. A Slováček s Romanem Marešem zajistili do poločasu dokonce třígólové vedení. Ve druhé půli si tak Češi mohli hlídat vedení, které navíc zvýšil svým třetím zásahem v kvalifikaci Rešetár.

ČR - Nizozemsko 5:1 (4:1)

Branky: 9. a 31. Rešetár, 2. vlastní Makhoukhi, 15. Slováček, 16. R. Mareš - 7. Attaibi.

Sestava ČR: Gerčák - Cupák, M. Mareš, R. Mareš, Slováček - Záruba, Novotný, Frič, Belej, Seidler, Sláma, Rešetár, Janovský.

Ve druhé půli si tak mohli hlídat vedení, které navíc zvýšil svým třetím zásahem v kvalifikaci Rešetár. Češi se stali jedním ze sedmi týmů, které se dnes kvalifikovaly na ME 2014. Dalšími jsou Itálie, Ázerbájdžán, Rusko, Španělsko, Portugalsko a Slovinsko. Šampionát se uskuteční od 28. ledna v Antverpách, domácí Belgičané mají účast jistou. Zbývající čtyři celky určí zářijová baráž.

Je nám líto, video expirovalo.
Futsalisté slaví po výhře v Nizozemsku postup na Euro

"Děkuji všem čtrnácti hráčům, kteří táhli za jeden provaz. Soustředili se opravdu na všechno, co jsme si řekli, a já před nimi smekám, protože to zvládli opravdu famózně," chválil své svěřence reprezentační kouč Neumann.

"Bylo vidět, že jsme se na to utkání velmi dobře připravili. Holanďanům jsme v podstatě znemožnili hrát jejich hru. Nedovolili jsme jim využít technické hráče, kteří by chodili jeden na jednoho. Nedali jsme jim k tomu prostor a Nizozemci to prostě nezvládli. Určitě jsme vyhráli naprosto zaslouženě. Jsem opravdu spokojený," dodal trenér českého národního týmu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články