Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Čeští futsalisté ubránili těsnou výhru nad Litvou a míří do elitní fáze kvalifikace MS

Jeden krok za nimi a další je ještě čeká. Čeští futsaloví reprezentanti postoupili do elitní fáze kvalifikace mistrovství světa. Svěřenci trenéra Tomáše Neumanna v odvetném utkání play-off v Litvě zvítězili 2:1 a navázali na páteční domácí výhru 5:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Futsalisté přešli přes Litvu a udrželi se ve hře o MS

"My jsme si to zkomplikovali, že jsme nebyli produktivní. Ale dneska zase obrovské srdce všech hráčů. Do hry se dostaly všechny tři čtyřky, jako tým jsme padali do střel a nakonec nás to odměnilo vítězstvím," řekl Neumann.

Češi ve městě Kedainiai začali aktivně a ve 12. minutě otevřel skóre Pavel Drozd. Chvíli nato vyrovnal Generas Samsonik, ale na začátku druhé půle hostům vrátil náskok Michal Seidler.

Historicky nejlepší český střelec zaznamenal 111. reprezentační gól. Litevci měli v závěru tlak a dvakrát trefili tyčku, ale další porážku už neodvrátili.

"Očekávali jsme, že to dneska bude těžké, tvrdé. Soupeř hrál úplně na hraně obětavosti a svých možností. Podal daleko lepší výkon než u nás v Brně, kde byl trošku ustrašený," uvedl český kouč.

Losování závěrečné fáze kvalifikace proběhne 8. června, 20 týmů bude v prosinci hrát v pěti čtyřčlenných skupinách. O pořadateli šampionátu v roce 2024 se ještě nerozhodlo.

"Je jedno, koho nám vylosují. Budeme se připravovat na každý zápas zvlášť. Uděláme všechno pro to, abychom se, třeba přes tu baráž, opět podívali na mistrovství světa," dodal Neumann.

Litva – Česko 1:2 (1:1)

Branky: 14. Samsonik – 12. P. Drozd, 26. Seidler. První zápas: 2:5, postoupilo Česko.

Sestava Česka: Vahala (Hůla) – P. Drozd, Slováček, Koudelka, D. Drozd – Vokoun, Künstner, Křivánek, Rešetár, Seidler, Holý, Vnuk, Buchta. Trenér: Neumann.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články