Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Vydařený futsalový začátek. Češi doma přehráli Litvu

První zápas baráže o postup do elitní fáze kvalifikace MS čeští futsalisté zvládli. V Brně porazili soupeře z Litvy 5:2 a vytvořili si tím dobrou pozici pro odvetný zápas. Ten se odehraje v úterý. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Česko – Litva

Dvě branky domácích dal Pavel Drozd, jednou se trefili Michal Seidler, Lukáš Rešetár a Jiří Vokoun. Český tým si tak před úterní odvetou v Litvě vytvořil dobrou výchozí pozici pro účast v elitní kvalifikační skupině, ze které už vede cesta přímo na šampionát.

"Je to dobrý výsledek, ale hodně jsme se na něj nadřeli. Škoda, že jsme v první půli nepřidali ke třem brankám další. Ve druhé půli jsme měli zápas pod kontrolou a máme slušný základ pro odvetu," řekl kouč Tomáš Neumann.

Jeho svěřenci od začátku plnili roli favorita. Během půl minuty se trefili po rychlých akcích Seidler a Rešetár, v polovině úvodního dějství navýšil skóre Pavel Drozd. Litevcům se poté sice podařilo snížit krásnou dalekonosnou střelou Derenďajeva a v závěru poločasu se dostali více do hry.

Čeští futsalisté ale žádné větší komplikace nepřipustili. Ve 26. minutě jistil zasloužené vedení po pěkné kombinaci dvojčat Drozdových Vokoun, pak se podruhé prosadil Pavel Drozd. Na tříbrankový rozdíl snížil po rohovém kopu Baranauskas. "Odveta bude spíše boj. Musíme se na to připravit a věřím, že postoupíme," konstatoval dvougólový střelec Pavel Drozd.

Česko - Litva 5:2 (3:1)

Branky: 11. a 35. P. Drozd, 4. Seidler, 4. Rešetár, 26. Vokoun - 13. Derenďajev, 36. Baranauskas. Diváci: 1076.

Sestava Česka: Vahala - Vokoun, P. Drozd, Slováček, D. Drozd, Künster, Rešetár, Seidler, Holý, Vnuk. Trenér: Neumann.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články