Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Češi na titul v Kuvajtu nedosáhli, ve finále nestačili na Argentinu

Kuvajt – Čeští futsalisté si z Kuvajtu titul neodvezou. Ve finále prestižního Futsal Continental Cupu nestačili na Argentinu, s kterou prohráli 2:6 a celkově obsadili druhé místo. Svěřenci trenéra Tomáše Neumanna i přesto slaví velký úspěch, když za sebou nechali celky jako Brazílie či Itálie.

Futsalová reprezentace
zdroj: ČT autor: Michal Pavlík

Češi vstoupili do utkání ideálně. Hned v první minutě vybojoval u lajny míč Slováček a předložil ho před odkrytou bránu Holému, který se nemýlil. Vyrovnání přišlo v 8. minutě, kdy Argentina zužitkovala rychlý brejk, na jehož konci stál Battistoni.

Soupeř Čechy zatlačil a snažil se o další branku, která přišla po závaru v 17. minutě. Trefil se Cuzzolino. Do "šatny" inkasovali Češi ještě jednu branku: Tello zužitkoval dobrý pas a tvrdou ranou překonal Gerčáka potřetí.

Ve druhém poločase byli Češi Argentině více než vyrovnaným soupeřem a v poslední desetiminutovce sáhli pro hru bez brankáře, kterou ve 32. minutě přetavil v gól střelec turnaje Michal Seidler. Jenže další branku už národní tým nepřidal, naopak inkasoval tři střely do prázdné brány. Argentina tak vyhrála Futsal Continental Cup 2014, Češi brali senzační stříbro.

Argentina - ČR 6:2 (3:1)

Branky: 17. a 37. Cuzzolino, 8. Battistoni, 19. A. Vaporaki, 35. C. Vaporaki, 35. Wilhelm - 1. Holý, 32. Seidler.

Sestava ČR: Gerčák - Rodek, Lištván, Holý, Janovský, Belej, Seidler, Sláma, Rešetár, Kovács, Slováček, Cupák, Záruba. Trenér: Neumann. O 3. místo: Brazílie - Itálie 3:0 (0:0).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články