Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Ztrápený Trpišovský: Něco takového se zapomenout nedá. Motivace je teď obrovská

Liberec - Naděje na jaro strávené ve společnosti evropských velkoklubů je nyní spíš jen teoretická. Trenéra Liberce Jindřicha Trpišovského teď mnohem více trápí nedávná porážka s Jabloncem (0:3). Doufá, že se tým po zahanbující porážce s rivalem herně a potažmo i výsledkově zvedne, a to i kdyby to nemělo mít větší efekt na situaci ve skupině Evropské ligy. Web ctsport.cz přinese z utkání on-line reportáž od 19:00.

Prohra z Jablonce Trpišovského stále hodně trápí. "Něco takového se jen tak zapomenout nedá, jestli jsem se pokoušel zapomenout, tak prací. Byl jsem zahlcen přípravou na Karabach. Navíc jsem si pouštěl duel s Jabloncem asi pětkrát, chtěl jsem vidět různé herní situace důkladně. Poté jsem sledoval také posledních pět utkání Karabachu a ještě remízové utkání s Plzní, které sehrál," řekl kouč.

Mužstvo se spolu s trenérskými kolegy snažil po debaklu dát psychicky dohromady. "Myslím si, že jsme pro to udělali od soboty maximum, co jsme mohli. Již několikrát jsme dokázali, že jsme bojovníci, když nepočítám to utkání v Jablonci, kde jsme ukázali svoji odvrácenou tvář. Uděláme vše pro to, abychom to zítra zvládli," prohlásil.

Jindřich Trpišovský: "Motivace k zítřku je obrovská. Za mého působení se nám nepodařilo vyhrát domácí utkání ve skupině Evropské ligy a zítra máme poslední šanci. Mám za sebou nejhorší výsledek mého působení v Liberci, je to pro nás obrovská ostuda. Uvědomujeme si to, jak hráči, tak my trenéři. Jediné, co můžeme udělat, je zítra to aspoň částečně napravit a vyhrát."

Jeho celek je s jediným bodem na dně skupiny. K postupu potřebuje vyhrát zbylé dva zápasy a zároveň doufat, že už Karabach nezíská ani bod. "Pro nás byl obrovský úspěch se do skupiny dostat. Zajistili jsme klubu rozpočet a utkání skupiny pořád bereme jako nadstavbu, zároveň je to velká prestiž, jde i o peníze. Jestli zítra budeme moct Karabachu zkomplikovat cestu za postupem, tak budeme jenom rádi," uvedl Trpišovský.

V úvodním zápase na půdě Karabachu vyrovnal ázerbájdžánský mistr až v 93. minutě. "V Baku to bylo jiné, protože jsme byli těsně po postupu do Evropské ligy, na který jsme se nadřeli. Byli jsme v euforii. Na zápas vzpomínáme rozporuplně, utkání bylo velmi náročné nejen pro nás, ale i pro soupeře. Od tohoto utkání se nám to trochu sype," řekl Trpišovský. 

Je nám líto, video expirovalo.
Liberec bude hrát proti Karabachu o udržení postupových nadějí

"Teď je situace trochu jiná. Řešíme spoustu zraněných, navíc jsme v posledním duelu propadli na půdě rivala z Jablonce. Nejsme v nejlepší pozici a chceme ji zlepšit," dodal.

Jeho tým musí hlavně zlepšit ofenzivu, s devíti brankami má nejhorší útok české ligy. "Co se týče střílení branek, paradoxně nám to jde v Evropské lize lépe než v lize. Každý hráč vám potvrdí, že když je v pohodě, řeší situace jinak a lépe. Na těchto věcech se dělá průběžně, máme různá střelecká cvičení, bavíme se o tom, pouštíme si situace. Hráč na to na hřišti potřebuje být v pohodě, aby dokázal vstřelit branku. Víme, že právě vstřelené branky jsou alfou a omegou výsledku," dodal Trpišovský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články