Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zpřísnění opatření by se profesionálního sportu v Česku týkat nemělo

Nová opatření proti šíření nákazy koronavirem by neměla znamenat zákaz profesionálního sportu v České republice. Uvedl to ministr zdravotnictví Jan Blatný. Fotbalová liga či hokejová extraliga mají pokračovat, vyloučeny jsou ale nadále jak přítomnost diváků, tak povolení jakýchkoliv dosud omezených sportovních aktivit.

PCR test – ilustrační foto
zdroj: ČTK autor: Švancara Petr

Vláda připravila plán na zpřísnění protiepidemických pravidel v Česku, který by v případě úspěšného jednání s opozicí a prodloužení nouzového stavu mohl kabinet vyhlásit s účinností od pondělí 1. března. Zahrnuje například omezení pohybu v rámci okresů či uzavření školek i prvních a druhých tříd základních škol.

Blatný uvedl, že sportu by se žádná zpřísnění dotknout neměla. "Sportovci, kteří dělají sport jako svoje zaměstnání a podléhají opakovaným PCR testům, tak tato změna plánována není. Ale v žádném případě se nejedná o žádné další možnosti jakýchkoliv jiných sportovních aktivit nebo diváků a podobně," řekl.

Všechny sportovní soutěže v Česku se kvůli covidu-19 loni opětovně zastavily 12. října, v listopadu ale vláda umožnila obnovit profesionální sportovní soutěže za splnění přísných hygienických podmínek. Na zápasech nemohou být přítomni diváci, sportovci musí dodržovat přísná opatření včetně pravidelného testování.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články