Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Známí navrátilci. V reprezentační nominaci pro kvalifikaci nechybí Darida s Hušbauerem

Mezi devatenácti jmény, která reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý zařadil do nominace na nadcházející zápasy kvalifikace ME, nechybí dvě známé tváře. Do kádru se vrací uzdravený Vladimír Darida a téměř po roce i Josef Hušbauer. Reprezentace odehraje v září kvalifikační duely v Kosovu a Černé Hoře. Šilhavý ještě dodatečně povolá čtyři další hráče.

Vladimír Darida slaví gól proti Německu
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Český celek nastoupí v sobotu 7. září v Kosovu a o tři dny později v Černé Hoře. Po dvou červnových výhrách figurují reprezentanti v kvalifikační skupině na postupovém druhém místě o bod před třetím Kosovem. Tabulku vede stoprocentně úspěšná Anglie.

Reprezentaci kvůli zranění dlouhodobě schází kapitán Bořek Dočkal a na marodce je i další středopolař David Pavelka. V ligovém duelu musel kvůli zranění stehenního svalu střídat útočník Michael Krmenčík, který měl být mimo hru několik týdnů. Poslední vyšetření ale ukázalo, že problém není tak vážný, a proto plzeňský hráč figuruje mezi náhradníky.

"Chybí David Pavelka, což mě samozřejmě mrzí. To byl hráč základní sestavy, a navíc zkušený hráč. Jinak je pravda, že víceméně základ jsme chtěli mít z červnového stavu, kdy jsme zvládli oba zápasy. Atmosféra v týmu byla velice dobrá, samozřejmě musíme zohlednit zranění. Na druhou stranu jsme rádi, že se uzdravil Vláďa Darida," řekl Šilhavý.

Je nám líto, video expirovalo.
Šilhavý odtajnil nominaci na nadcházející zápasy kvalifikace ME

"Atmosféra v týmu byla velice dobrá, samozřejmě musíme zohlednit ta zranění. Na druhou stranu jsme rádi, že se uzdravil Vladimír Darida. Je to profík, zkušený hráč. Věřím, že naši hru zvlášť při absenci Pavelky zklidní a že jeho přítomnost bude znát," dodal Šilhavý.

Hušbauer v reprezentaci za současného trenéra ještě nehrál. Naposledy nastoupil vloni v září při debaklu 1:5 v přípravě v Rusku, po kterém skončil kouč Karel Jarolím. "Přesvědčily nás jeho výkony na hřišti. Bavili jsme se a těší se. Jeho pozice, jeho role v týmu bude klasická desítka, kterou v týmu nemáme, to by on měl splňovat," řekl Šilhavý.

Slavící Patrik Schick
zdroj: REUTERS autor: David W Cerny

V kádru je zatím pouze jediný útočník Patrik Schick, kterého ještě doplní další dva. "Záleží i na Michaelu Krmenčíkovi, jestli bude, či nebude. Teď jsem dostal zprávu, že absolvoval vyšetření a že to není v tak velkém rozsahu, jak se myslelo. Je šance, že se dá dohromady. Rozstřílel se i Ondrášek, včera dal dva góly v Dallasu. Přiznám se, že Necid je vysoko," uvedl.

V nominaci je šest hráčů Slavie, z toho čtyři záložníci včetně Alexe Krále. "Alex je velká naděje českého fotbalu. I když teď tolik nenastupuje k celým zápasům, pořád má velkou kvalitu, ctižádost, motivaci. Navíc z toho vypadl David Pavelka a Alex jeho místo zastane snáz. Součinnost se Součkem, potažmo s Hušbauerem hraje velkou roli," řekl kouč.

V kádru naopak tentokrát není červnový nováček A-týmu Michal Sadílek, jenž stejně jako Adam Hložek a Jan Matoušek figuruje ve výběru trenéra jednadvacítky Karla Krejčího. "Uvažovali jsme o nich, máme je na očích. Stále patří do jednadvacítky, navíc ta teď začíná kvalifikaci. Dohodli jsme se, že tenhle sraz absolvují s jednadvacítkou," řekl Šilhavý.

Zatímco Darida se vrátil do nominace, další uzdravený záložník Antonín Barák je zatím mezi náhradníky. "Tonda dlouhou dobu nehrál, minulý rok laboroval se zraněním, teď začal trénovat. Mluvil jsem s ním, prý se cítí dobře, ale zatím toho moc nenahrál. I tak to zvažujeme," dodal Šilhavý.

Nominace české fotbalové reprezentace na zápasy kvalifikace mistrovství Evropy v Kosovu (7. září v Prištině) a Černé Hoře (10. září v Podgorici):

Brankáři: Tomáš Vaclík, Tomáš Koubek, Jiří Pavlenka

Obránci: Pavel Kadeřábek, Vladimír Coufal, Jan Bořil, Jakub Brabec, Tomáš Kalas, Marek Suchý, Ondřej Čelůstka, Filip Novák

Záložníci: Jakub Jankto, Josef Hušbauer, Jan Kopic, Vladimír Darida, Lukáš Masopust, Alex Král, Tomáš Souček

Útočník: Patrik Schick

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články