Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
V Repre

Zlatý míč a UEFA nerespektují Real Madrid, zní ze španělského klubu, který bude vyhlášení bojkotovat

Podle Realu Madrid žádný z jeho hráčů nevyhraje Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu roku, a proto zástupci slavného klubu na protest neodcestovali do Paříže. Za největšího favorita považoval španělský velkoklub svého útočníka Viníciuse Júniora, jenž však podle Realu údajně nevyhraje.

Vinícius Júnior z Realu Madrid
zdroj: Reuters autor: Susana Vera

Brazilec Vinícius byl letos klíčovým hráčem Realu, jenž vyhrál španělskou ligu a Ligu mistrů. Podle aktuálních spekulací médií získá prestižní ocenění udělované od roku 1956 záložník Rodri, opora španělských mistrů Evropy a anglických šampionů Manchesteru City.

"Pokud tedy podle kritérií ankety není vyhlášen vítězem Vinícius, měl by jím být podle stejných kritérií (obránce Dani) Carvajal. A protože tomu tak není, je zřejmé, že Zlatý míč a UEFA nerespektují Real Madrid. A Real Madrid nebude tam, kde k němu nemají respekt," citovala agentura AFP z prohlášení španělského klubu.

Ceremoniálu, jenž začne ve 20:00 v pařížském Théatre du Chatelet, se měli zúčastnit prezident klubu Florentino Pérez, Carlo Ancelotti nominovaný na cenu pro trenéra roku či hráči Realu ze širšího třicetičlenného seznamu včetně Viníciuse, Carvajala či Judea Bellinghama.

O držiteli Zlatého míče rozhoduje sto novinářů ze zemí v první stovce žebříčku FIFA. Mají brát v úvahu individuální a týmové výkony a úspěchy, úroveň a fair play.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články