Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Žijeme ze dne na den, říká Čech o Chelsea. Ale Tuchel vytrvá a Nevin myslí na Ukrajinu

Všichni jsou proti nám, ozývá se z londýnské Chelsea, která patří ruskému oligarchovi Romanu Abramovičovi. Na toho nyní tvrdě dopadají sankce nastavené kvůli ruské invazi na Ukrajinu. Takže klub má problémy s penězi a jeho budoucnost má nejasné kontury. Ovšem trenér Thomas Tuchel říká, že on a hráči mají zodpovědnost a budou bojovat dál.

Je nám líto, video expirovalo.
Abramovič byl zbaven funkce ředitele Chelsea, která čelí i dalším sankcím

Bývalý český reprezentační gólman Petr Čech, který v klubu působí jako poradce, říká, že klub řeší věci "ze dne na den". To potvrdil i Tuchel, jehož potěšila nedělní výhra 1:0 nad Newcastlem, kterou zařídil gól Kaie Havertze v 88. minutě.

"Není pochyb o tom, že zůstanu do konce sezony. Musíme jen reagovat na to, co přinese další den – protože všechno se může rychle změnit."

Kouč také přiznal, že někteří ze zaměstnanců klubu mohou mít větší problémy než výborně placení fotbalisté a management klubu.

"Uvědomujeme si, jak privilegovaní jsme. Ovšem stovky lidí v tomto klubu takové podmínky nemají a možná čelí existenční hrozbě a mají větší strach o svou budoucnost než my. To nám dává zodpovědnost za ně bojovat. To je to, co můžeme udělat, a to je to, co od nás požadují," řekl trenér.

Bývalý brankář Čech před nedělním zápasem také vyjádřil obavy o zaměstnance klubu, jejichž živobytí je ohroženo. "Máme spoustu otázek, ale málo odpovědí. Doufáme, že lidé pracující pro klub dostanou platy a že tu budou pracovat dál. Ale na to je těžké odpovědět, protože nevím, jaká bude situace za několik dní. Proto probíhají jednání, abychom věděli, co nás čeká do budoucna. Bez toho je těžké cokoli plánovat. Jdeme den za dnem."

Chelsea nefungují ani klubové kreditní karty a Abramovičova konta jsou zmrazená. Ale klubu byla udělena speciální výjimka, která by měla udržet klub v chodu. "Všichni jsou teď proti nám," tvrdí Emma Hayes, šéfka ženského fotbalu v Chelsea. "Nechci, aby byl někdo z nás trestán nebo urážen. Chelsea je pro fotbalovou komunitu důležitá. Musíme držet pospolu, a to nám dodává sílu," tvrdí.

Bývalý fotbalista londýnského klubu Pat Nevin v rozhovoru pro BBC Radio 5 Live nastavil současné priority: "Strach o budoucnost Chelsea je na míle níž než obavy o budoucnost lidí na Ukrajině. Mám pocit, že Chelsea to přežije celkem v klidu, ale ne v takové formě, jako dřív. Ale možná bude o něco šťastnější i když třeba nezíská tolik trofejí," dodal s tím, že fanoušci budou muset přijmout změnu. "Doufám, že se to podaří provést co nejrychleji," řekl Nevin.

Zdroj
BBC

Hlavní zprávy

Nejčtenější články