Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zemřel bývalý fotbalový reprezentant a expert ČT Václav Drobný

Špindlerův Mlýn - Letošní lyžařská sezona má další oběť. Vážným zraněním podlehl 32letý fotbalista, bývalý reprezentant a pozdější spolukomentátor ČT Václav Drobný. Kolem druhé hodiny ráno sjížděl na bobech medvědínskou červenou sjezdovku a narazil do stromu. Horská služba ho dopravila do hradecké nemocnice, kde však později na vážná poranění hlavy zemřel.

Drobný jel po medvědínské sjezdovce na bobu. Ve spodní části sjezdovky se dostal mimo trať a narazil do stromu. Po nárazu zůstal s vážným poraněním hlavy v bezvědomí. Pomoc přivolali jeho přátelé, kteří s ním byli na sjezdovce. 

První ošetření poskytli záchranáři z horské služby. Při transportu do hradecké fakultní nemocnice byl muž v kritickém stavu a dvakrát mu selhaly životní funkce. Nad ránem zraněním podlehl. Další okolnosti případu policie vyšetřuje, nařídila také pitvu.

Václav Drobný si během fotbalové kariéry zahrál za Blšany (1998–2002), pražskou Spartu (05–07) nebo Jablonec. V zahraničí zkoušel štěstí ve Štrasburku, Aston Ville  nebo Trnavě. Česko reprezentoval v mládežnických výběrech od 15 let. Jako kapitán získal v roce 2002 titul mistra Evropy s reprezentací do 21 let. Na kontě má také dva starty za reprezentační "áčko". Po ukončení kariéry v roce 2011 začal pracovat jako fotbalový expert České televize a jako hrající trenér působil v Třeboradicích.

"Je to ohromná tragédie. Pro jeho rodinu, kamarády i všechny lidi z jeho okolí," řekl kouč brankářů Třeboradic Stanislav Nekolný. "Vím to od kluků, co tam byli s ním. Nejsem schopný mluvit, je to strašné. Na horách měl být až do Silvestra," přidal předseda klubu z pražského přeboru Pavel Kott.

Soustrast vyjádřili Drobného kolegové nejen z České televize, ale i z profesionálního fotbalu. Jaromír Bosák na Twitteru uvedl, že je mu do pláče, Pavel Čapek potom napsal, že je ze zprávy v šoku.

Po sobotním úmrtí lyžaře na Černé hoře jde o druhou tragickou událost nynější sezony v Krkonoších. V nejvyšších českých horách zasahují záchranáři u smrtelných zranění lyžařů každý rok, například letos v únoru zemřel lyžař po třicetimetrovém pádu ze srázu do potoka v lokalitě Richterových bud.

Zdroj
ČT24, ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články