Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Že dám dva góly, jsem si nepředstavoval, hodnotil oslavenec Jurásek

Narozeniny oslavil dvěma góly. David Jurásek pomohl Slavii k vítězství nad Zlínem dvěma trefami. "Doufal jsem, že vůbec nastoupím," uvedl. 

David Jurásek oslavuje s Ivanem Schranzem
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

"Doufal jsem, že vůbec nastoupím. Že dám dva góly, jsem si vůbec nepředstavoval. Jsem nesmírně rád, že jsem vůbec nastoupil. Jsem jenom rád za to, že to takhle dopadlo," řekl Jurásek.

Poprvé se v jednom ligovém zápase trefil dvakrát. Nejprve v 31. minutě zvýšil na 2:0, v závěrečném nastavení stanovil konečný výsledek. V obou případech skóroval do prázdné branky po přihrávkách spoluhráčů.

"Kluci mi to nachystali výborně. U prvního gólu mě našel 'Lindži' (Lingr) a stačilo mi to jenom umístit. U druhého gólu Ichič (Icha) nádherně přihrál pod sebe. S trochou štěstí pro mě to tam Venca (Jurečka) promáchl, takže jsem to už jenom doklepl, nic moc těžkého. Ve správnou chvíli jsem byl na správném místě," uvedl reprezentant do 21 let.

Jurásek zasáhl do obou utkání 2. předkola Evropské konferenční ligy proti gibraltarskému celku St Joseph's, před úvodním duelem 3. předkola soutěže proti Panathinaikosu Atény však ze soupisky vypadl. Do sestavy se nevešel už předtím v úvodním ligovém kole s Hradcem Králové.

"Konkurence ve Slavii je velká. Je těžké dostat se do základní sestavy. Je to odměna za týdenní práci. Zřejmě jsem teď pracoval dobře, tak jsem byl odměněný od trenérů," prohlásil Jurásek.

"Pro mě je to určitě motivace dostat se zpátky na soupisku Konferenční ligy. S trenérem (Jindřichem Trpišovským) jsme o tom mluvili, proč mě z ní vyndal, jaké jsou důvody. Vím, na čem musím zapracovat. Je to pro mě určitě motivace do další práce," konstatoval Jurásek, který do Slavie přišel v únoru z Mladé Boleslavi.

Od Trpišovského si za výkon proti "Ševcům" vysloužil pochvalu. "Jurásek hrál skvěle jako na konci minulé sezony. Vybojoval spoustu míčů, zavíral zadní tyč, což nám chybělo s Hradcem. Narozeniny oslavil nejlíp, jak mohl. Jsem rád, že nám pomáhá v lize a jak zareagoval na to, že chyběl s Panathinaikosem," podotkl šestačtyřicetiletý kouč.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články