Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Daníček zařídil Slovácku výhru. Porveme se o dobrý výsledek, hlásí před duelem s Fenerbahce

Rozhodl kapitán. Vlastimil Daníček dovedl Slovácko k výhře 1:0 nad Hradcem Králové. Před čvrteční odvetou proti Fenerbahce tak byl rád, že se tým podařilo namotivovat a naladit na pozitivní vlnu. "Je to velká motivace," dodal. 

Slovácko po úvodní ligové remíze 2:2 s nováčkem Brnem poprvé v nové sezoně vyhrálo. Daníček zápas s Hradcem označil za náročný soubojový duel. "Hodně to ovlivnilo vyloučení (Adama) Gabriela na začátku druhé půle, po něm jsme hráli dvacet minut dobře, nejlíp z celého utkání. Trefili jsme celkem třikrát konstrukci branky a je dobře, že aspoň jednou se nám to podařilo procpat do sítě," řekl Daníček, jenž skóroval v 58. minutě z dorážky. "Nevyužili jsme spoustu šancí, ale jejich brankář (Michal Reichl) chytal fantasticky a podržel je," přidal defenzivní středopolař.

Už myslí na odvetu s Fenerbahce. "Dojede sem velký klub, jaký tady ještě nikdy nehrál. To je samo o sobě velká motivace a my se porveme o dobrý výsledek," prohlásil Daníček. "Tempo utkání v Turecku bylo vyšší, byl to úplně jiný duel než dnes a v odvetě to jiné nebude," doplnil zlínský rodák.

Zatímco proti Hradci nastoupil od začátku, jeho spoluhráči Michal Kadlec, Milan Petržela či Jan Kalabiška začali na lavičce. "Chvíli nám trvalo, než si to sedlo. Něco jsme si zkoušeli už na tréninku a nakonec to vyšlo, byli jsme hladoví po výhře," konstatoval Daníček.

Ve všech třech soutěžních utkáních nového ročníku odehrál celých 90 minut. "Necítím se unaven. Jsem pod dozorem kondičního trenéra, ten nás pořád měří a vyhodnocuje, podle toho se trénuje, takže jsem v pohodě," přiznal Daníček, který patří ve 31 letech ke starším hráčům Slovácka.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články