Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Závěr sezony přinesl gólově nejbohatší kolo v historii

Praha - Závěr Synot ligy zažil vyrovnání rekordu v počtu gólů za jediné kolo. V osmi zápasech 30. kola padlo 33 branek, tedy v průměru 4,125 na utkání. Tolik gólů za jediný víkend bylo k vidění naposledy v letech 1993 a 1995.

Jiří Valenta se raduje z gólu Slovácka
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Alespoň dva góly padly ve všech osmi duelech, přičemž pouze Jihlava nepřispěla ke změnám skóre. Nejvíce branek padlo v Plzni, kde domácí porazili Příbram 5:2, a v Liberci. Tam domácí zvítězili nad Českými Budějovicemi 5:1.

Celkem v tomto ročníku padlo 645 branek, což je průměr 21,5 gólu na kolo a 2,69 na utkání. Jde o druhou gólově nejvydařenější sezonu v historii. Bohatší byl už jen předchozí ročník, kdy střelci zaznamenali 673 branek.

Mírně stoupl v porovnání s minulým ročníkem počet žlutých karet i vyloučených hráčů. Rozhodčí v této sezoně rozdali 923 žlutých karet, z toho 24 v posledním kole, a udělili 45 červených karet. Před rokem žlutou kartou ukázali v 902 případech a červenou ve 43.

Nejtrestanějším hráčem ligy se stal teplický záložník Admir Ljevakovič, který byl dvanáctkrát napomenut žlutou kartou. Dvě červené karty dostali příbramský Tomáš Zápotočný a jihlavský Vladimír Kukol.

Hráči, kteří v posledním kole dostali čtvrtou či osmou žlutou kartu, nemusejí mít strach, že si na startu příští sezony nezahrají. Disciplinární komise jim totiž udělí kompenzační pokutu, aby nestáli v úvodu dalšího ročníku. Červenou kartu neobdržel v posledním 30. kole nikdo. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články