Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zastupitelé rozhodli: miliony na úpravu stadionu v Jablonci dá město

V Jablonci se chystají na zápasy Evropské ligy a vylepší stadion. Pomůže město, které dá osm milionů korun. Zastupitelé města, jemuž stadion patří, tu částku schválili. Zlepšit je třeba zabezpečení, 4,5 milionu korun padne na rekonstrukci ozvučení a další položky se budou postupně upřesňovat, řekl náměstek primátora Miloš Vele (ODS). "Investice byla plánována několik let, postup klubu do Evropské ligy to jen urychlil," uvedl Vele.

Jablonecký fotbalový stadion
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Jabloneckému fotbalu se podařila věc, o kterou jsme se snažili od té doby, co jsme v lize," řekl majoritní vlastník klubu Miroslav Pelta, který je zároveň jabloneckým zastupitelem za ODS. "Od začátku jsme si mysleli, že hrát Evropskou ligu v Jablonci je vyloučené, protože minimální kapacita stadionu pro zápasy základní skupiny je 8000 diváků. Požádali jsme ale UEFA o výjimku a dostali jsme ji," uvedl o stadionu, který pojme 6100 diváků.  

Stadion ale nesplňuje řadu dalších parametrů. "Musíme udělat toalety pod tribunou jih, turnikety, odhlučnění," vyjmenovával Pelta. Rozšířit je podle něj třeba také zázemí pro novináře i prostor pro kamery nebo komentátory.  

Stadion nepatří klubu, ale městu. Klub si ho pronajímá za symbolickou korunu ročně a z vlastních prostředků financuje provoz i údržbu areálu. Město klub nedotuje, nutné úpravy ale zaplatí. Jakub Macek z opoziční Změny pro Jablonec na jednání zastupitelstva navrhoval, aby se klub na úpravách podílel, protože za postup do Evropské ligy dostane v přepočtu přes 75 milionů korun a další peníze může získat za případná vítězství či remízy ve skupině. "Navrhoval bych to půl na půl," řekl Macek.

Je nám líto, video expirovalo.
Jablonec vstoupil do přípravy na novou sezonu

Jeho návrh ale zastupitelé nepodpořili. "Připadá mi to, jako by se olympijský vítěz vrátil na své sportoviště a bylo mu řečeno, ať ze své odměny zaplatí kus dráhy," komentoval to primátor města Petr Beitl (ODS).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články