Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jablonec zbrojí na poháry, z Jihlavy přichází útočník Ikaunieks

Fotbalový útočník Davis Ikaunieks přestoupil z Jihlavy do Jablonce. Čtyřiadvacetiletý lotyšský reprezentant, který byl navzdory sestupu Vysočiny do druhé ligy vyhlášen nejlepším cizincem nejvyšší soutěže, podepíše se severočeským klubem smlouvu na čtyři roky. Jablonec by za něj mohl zaplatit až dvacet milionů korun.

Davis Ikaunieks se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Ikaunieks přišel do Jihlavy před dvěma lety z klubu FK Liepaja a celkem v české lize odehrál 57 zápasů a dal 19 branek. V uplynulé sezoně se s deseti góly dělil o třetí místo v tabulce střelců, ale sestupu do druhé ligy zabránit nedokázal. Za lotyšskou reprezentaci má na kontě 16 startů a čtyři branky.

O Ikauniekse se zajímalo více klubů. "Davis dostal slovo, že mu po sezoně umožníme odejít do klubu, který bude hrát o špičku ligy, nebo do zahraničí. V posledních týdnech jsme vedli jednání s několika kluby. Nakonec jsme se dohodli s Jabloncem, který předložil nejlepší nabídku," uvedl klubový ředitel Vysočiny Jan Staněk. Na Ikauniekse byly tři oficiální nabídky z první ligové pohárové pětky

Už dříve Jablonec, jenž v minulé sezoně postoupil do finále poháru a třetím místem v lize si zajistil základní skupinu Evropské ligy, získal obránce Tomáše Břečku ze Slovácka a záložníka Miloše Kratochvíla z Plzně. Smlouvu také prodloužil zkušený exreprezentant Tomáš Hübschman.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články