Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Z pohody na lavičce šok a vzhůru do hry. Trochu mě to vyděsilo, přiznal Koubek

Předpokládal, že duel se Slovenskem absolvuje v pozici diváka na lavičce náhradníků. Jenže v poločase přišel pro Tomáše Koubka malý šok. Kvůli zranění brankařské jedničky Tomáše Vaclíka musel nečekaně mezi tři tyče. "Ta zpráva mě trošku vyděsila," přiznal český gólman, jenž proti Slovákům bojoval s nervozitou, ale brzy se chytl a pomohl k výhře 2:0.

Radost českých fotbalistů
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Vaclíkovi se po úvodní půli udělalo špatně a měl mžitky před očima, takže trenér Jaroslav Šilhavý raději poslal do branky náhradníka Koubka, jenž v této sezoně za Augsburg neodchytal jediný soutěžní zápas. Rodák z Hradce Králové ale neplánovaný záskok zvládl a hned čtyři minuty po pauze zlikvidoval velkou šanci Petera Pekaríka.

"Samozřejmě jsem s tím nepočítal, i když teď mám víc zkušeností z lavičky, takže se snažím být furt připravený. De facto jsem byl nachystaný, co se týká třeba věcí na sobě, ale ta zpráva mě trošku vyděsila," řekl Koubek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Slovensko

"Ale nebylo nad čím přemýšlet, šel jsem do toho rovnýma nohama. Samozřejmě nervozita byla, ale pomohl mi první a jediný zákrok. Jsem rád, že jsem pomohl. Pak jsme dali druhý gól, to také hodně pomohlo mně i celému týmu, že jsme se uklidnili. I když si myslím, že jsme zápas mohli dohrát lépe a s větším klidem," doplnil osmadvacetiletý brankář, jenž chytal za reprezentaci poprvé od říjnové přípravy na Kypru.

Český tým vyhrál skupinu díky vlastnímu triumfu nad Slováky, ale také porážce do té doby vedoucího Skotska 0:1 v Izraeli. "Byl trošku nervózní jak tenhle zápas, tak i ten předešlý s Izraelem. Furt jsme živili naději na postup do první ligy. Skotové nám dali výsledek na Slovensku, to nám ještě pomohlo v hlavě, že to fakt můžeme zvládnout, že je to blízko. Nakonec se to povedlo. Jsme rádi, že si vyzkoušíme další soupeře," uvedl Koubek.

Domácí po závěrečném hvizdu v Plzni čekali na výsledek z Izraele, kde se skončilo později. "Když víte, že je velká pravděpodobnost, že už dva góly nedostanete, tak jsem po očku koukal na lavičku, co se tam děje, jaký je tam ruch. Čekali jsme na to, až to odklikne a pípne výsledek. Povedlo se. Byli jsme rádi za tu euforii, myslím, že to utužuje partu, kterou tady máme," konstatoval Koubek.

Podle něj národnímu týmu hodně pomohou konfrontace s nejlepšími protivníky v Lize národů. "Něco se tady buduje, jdeme postupnými kroky. Cíle, které jsme měli, se nám daří naplnit. Tohle je další vzpruha pro českou reprezentaci. Věříme, že nás zápasy s těžkými soupeři posunou a obohatí. Všichni chceme hrát proti těm nejlepším," upozornil bývalý gólman Hradce Králové, Liberce, Sparty a Rennes.

Pochvaluje si pokrok reprezentace za dva roky pod koučem Šilhavým. "Jsem rád, jakým směrem se vydáváme, jakou aktivitu máme v zápasech a jak se prezentujeme. Můj pocit je takový, že je to určitě lepší než předtím. Věřím, že až nastoupíme proti těžkým soupeřům, třeba na Euru, tak to bude znát a dovolíme si víc. Hráče kvalitou na to máme a můžeme společně koukat vysoko," prohlásil Koubek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články