Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Xavi má jasno: S Barcou jsem v kontaktu už několik dní, vše je domluvené. Co na to Al Sadd?

Bývalý fenomenální záložník a současný trenér fotbalistů Al Saddu Xavi vyjádřil touhu vrátit se do FC Barcelona, kde hrál 17 let. Návrat do katalánského velkoklubu by považoval za vzrušující. Jeho katarský zaměstnavatel se ovšem po schůzce s představiteli FCB odmítl jeho služeb vzdát.

Trenér Xavi na lavičce Al Saddu
zdroj: Xinhua autor: yangyuanyong

Vedení slavného klubu odvolalo před týdnem po ligové prohře ve Vallecanu 0:1 kouče Ronalda Koemana, jehož prozatímně nahradil Sergi Barjuán. Představitelé aktuálně devátého týmu La Ligy odletěli v úterý do Dauhá, aby vyjednali Xaviho uvolnění z Al Saddu. Podle španělských médií činí jeho výstupní klauzule 10 milionů eur (téměř 255 milionů korun).

"Vítáme návštěvu delegace z Barcelony. Oceňujeme a respektujeme to. Stanovisko klubu je od začátku jasné. Jsme odhodlaní udržet si Xaviho jako našeho trenéra. Nemůžeme ho nechat odejít v tomto citlivém období v sezoně," uvedl výkonný ředitel Al Saddu Turkí Al-Alí.

Xavi ale doufá v opak. "Kluby spolu jednají. Nemůžu toho moc říct, ale jsem optimista. Je to o selském rozumu. Potřebují se dohodnout. To je ten problém," citovala agentura Reuters mistra světa a dvojnásobného evropského šampiona se Španělskem.

"S Barcou jsem v kontaktu už několik dní, vše je domluvené. Kluby znají můj postoj. Doufám, že se to brzy vyřeší. Přeju si vrátit se domů. Návrat by byl úžasný a vzrušující," prohlásil.

Jednačtyřicetiletý někdejší středopolař nastupoval v Barceloně v letech 1998 až 2015, během nichž s klubem získal osm ligových titulů a čtyřikrát vyhrál Ligu mistrů. Před třemi lety v Kataru odstartoval trenérskou kariéru a v uplynulé sezoně tým bez porážky dovedl k titulu. V květnu s klubem prodloužil smlouvu o další dva roky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články