Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

West Ham schytal na svém stadionu výprask od Arsenalu, United udolali A. Villu

Takový debakl fotbalisté West Hamu dlouho nepamatují. Arsenal jim ve 24. kole anglické ligy nastřílel před jejich fanoušky šest gólů a výhrou 6:0 si upevnil třetí místo v tabulce. Pro poražené je to nejvyšší ligová prohra od roku 1959, kdy podlehli Sheffieldu Wednesday 0:7. Celý zápas v dresu West Hamu protrpěli i Vladimír Coufal a Tomáš Souček. Šestý Manchester United se přiblížil páté Aston Ville v tabulce na pět bodů poté, co ji porazil na jejím stadionu 2:1.

Saka dává z penalty druhý gól Arsenalu
zdroj: Reuters autor: Hannah Mckay

West Ham je už pět kol bez vítězství a pohárové příčky se mu vzdalují, navíc vypadl z Anglického poháru s druholigovým Bristolem. Přitom v této sezoně londýnské derby nad Arsenalem dvakrát vyhrál, poprvé v Ligovém poháru a těsně před koncem roku i v Premier League 2:0, ale od té doby nepoznal radost z vítězství.

West Hamu citelně chybí zraněný brazilský tvůrce hry Paquetá, ale dnes by ani on tým trenéra Moyese nezachránil. Domácí měli za celý zápas jen jednu střelu na branku, zatímco soupeř jich vyslal dvanáct.

První velkou šanci měl belgický útočník Arsenalu Trossard, ale francouzský brankář Aréola předvedl skvělý zákrok. Až ve 33. minutě ho překonal jeho krajan Saliba. O osm minut později domácí gólman podrazil Saku, video potvrdilo penaltu a sám faulovaný hráč ji proměnil. Brazilec Gabriel a Trossard ještě do přestávky zvýšili na 4:0 a po změně stran demolice pokračovala.

Svůj druhý gól v zápase vstřelil Saka a účet uzavřel Rice, býval hráč West Hamu, který měl předtím ještě dvě asistence. Domácí fanoušci opouštěli stadion už dlouho před koncem.

Aston Villa za celý půlrok doma ani jednou neprohrála, ale za poslední dva týdny na svém stadionu kapitulovala už potřetí v řadě. Minulý týden tam uspěl Newcastle, ve středu v poháru Chelsea a do třetice v Birminghamu dnes triumfoval Manchester United.

Skóre otevřel Dán Höjlund, který v létě přišel z Bergama a až v novém roce našel střeleckou mušku. Trefil se v každém z pěti posledních zápasů. Za domácí sice vyrovnal Brazilec Douglas Luiz, ale poslední slovo měl čtyři minuty před koncem střídající skotský záložník McTominay.

Chelsea zdolala Crystal Palace 3:1 díky dvěma gólům v nastaveném čase. Svého soupeře porazila po třinácté za sebou a vyrovnala nejdelší vítěznou sérii ve vzájemných zápasech mezi dvěma kluby v historii Premier League. Aktuálně má stejnou bilanci také obhájce titulu Manchester City v utkáních s Bournemouthem.

Domácí vedli od 30. minuty zásluhou Lermy, ale hned po přestávce vyrovnal Gallagher, který v Selhurst Parku v předminulé sezoně hostoval. Stejný hráč v závěru vstřelil vítěznou branku. Ve čtvrté minutě nastavení pak přidal ještě třetí gól hostů Fernández.

Anglická fotbalová liga – 24. kolo:

West Ham – Arsenal 0:6 (41. z pen. a 63. Saka, 3. Saliba, 44. Gabriel, 45.+2 Trossard, 66. Rice), Aston Villa - Manchester United 1:2 (67. Douglas Luiz - 17. Höjlund, 86. McTominay).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články