Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Jezdectví 2024

West Ham dal pět gólů a remizoval s Arsenalem, Spurs zabrali proti Aston Ville

West Ham s Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem v sestavě vedl ve 29. kole Premier League nad Arsenalem 3:0, přičemž gól si připsal i Souček. Jenže ten se poté trefil i do vlastní branky, stejně jako po něm i Dawson a nakonec Lacazette vyrovnal na 3:3. Po nečekaném vypadnutí v osmifinále Evropské ligy si spravil chuť Tottenham na hřišti Aston Villy a po výhře 2:0 se posunul na šesté místo. Fotbalisté Brightonu porazili na svém hřišti v záchranářském duelu 3:0 Newcastle.

West Ham - Arsenal
zdroj: ČTK/PA autor: Mike Hewitt

"Kladiváři" začali skvěle a mezi 15. a 17. minutou se mezi střelce zapsali Lingard a Bowen. Čtvrt hodiny po něm se z gólu radoval Souček, který před brankou tečoval Antoniovu hlavičku, na niž mu nahrál obránce Vladimír Coufal.

Souček se v Premier League prosadil po šesti zápasech a devátou trefou v sezoně potvrdil pozici nejlepšího týmového střelce. V 38. minutě se však podílel na snížení hostů, když tečoval Lacazetteovu ránu z vápna.

Je nám líto, video expirovalo.
Souček se prosadil proti Arsenalu, West Ham ale jen remizoval

Český reprezentant se stal prvním hráčem West Hamu od listopadu 1998, který si v domácím utkání Premier League připsal gól i vlastní branku. Tehdy se to v duelu s Leicesterem "povedlo" Franku Lampardovi.

"Bylo vidět, že míč šel mimo, než se dotkl Tomáše, takže jsme to těžce kousali. Pořád jsme ale měli dobrý náskok, jenže když jsme inkasovali podruhé, začali jsme se cítit pod tlakem. Měli jsme však další dobré šance, kterými jsme mohli zápas rozhodnout," řekl trenér West Hamu David Moyes.

V 61. minutě srazil Chambersův centr za záda brankáře Fabiaňského Dawson, který skóroval do vlastní sítě ve druhém kole po sobě. Dva vlastní góly v utkání anglické ligy naposledy zaznamenala Swansea v lednu 2017 rovněž proti Arsenalu.

V 82. minutě smazal ztrátu Lacazette. "Kanonýři", kteří se ve čtvrtfinále Evropské ligy utkají s pražskou Slavií, poskočili na deváté místo. West Ham promarnil možnost bodově se dotáhnout na čtvrtou Chelsea a kvůli třetí ztrátě z posledních čtyř kol zůstal pátý.

Tottenham se ve Villa Parku ujal vedení po necelé půlhodině hry zásluhou Carlose Viníciuse. Po změně stran zpečetil výsledek z penalty kapitán Harry Kane.

Londýnské mužstvo, které ve čtvrtek nečekaně vypadlo v osmifinále Evropské ligy s Dinamem Záhřeb, si v Premier League připsalo čtvrtou výhru z uplynulých pěti zápasů. Na čtvrtou Chelsea ztrácí tři body.

V Brightonu první dva střelci překonali slovenského gólmana "Strak" Martina Dúbravku takřka totožným způsobem, umístěnou střelou na zadní tyč. Pojistku přidal po změně stran Maupay, který se skvěle zorientoval ve vápně a pohotově zakončil.

Brighton bodoval s Newcastlem poosmé v řadě a navázal na vítězství proti Southamptonu z minulého kola. Na 16. místě odskočil sousedovi v tabulce na čtyři body, Newcastle dělí od sestupového pásma jen dva.

Anglická fotbalová liga - 29. kolo:

Fulham - Leeds 1:2 (38. Andersen - 29. Bamford, 58. Raphinha), Brighton - Newcastle 3:0 (45.+3 Trossard, 51. Welbeck, 68. Maupay). West Ham United - Arsenal 3:3 (15. Lingard, 17. Bowen, 32. Souček - 38. vlastní Souček, 61. vlastní Dawson, 82. Lacazette).

18. kolo: Aston Villa - Tottenham 0:2 (29. Carlos Vinícius, 68. Kane z pen.).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články