Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Liverpool loupil ve Wolverhamptonu, Arsenal přehrál Tottenham a slavilo se i v Manchesteru

Bývalý hráč Wolves Diogo Jota rozhodl jediným gólem o vítězství Liverpoolu v utkání 28. kola Premier League. "Reds" navázali na postup do čtvrtfinále Champions League a posunuli se v tabulce na šesté místo. Roli favoritů splnili i fotbalisté vedoucího Manchesteru City (3:0 venku s Fulhamem), druhého Manchesteru United (1:0 doma s West Hamem) či třetího Leicesteru (5:0 doma s Sheffieldem United). Severolondýnské derby opanovali hráči Arsenalu, kteří udolali Tottenham 2:1.

Fotbalisté Liverpoolu oslavují gól ve Wolverhamptonu
zdroj: PA autor: Paul Ellis

Liverpool navázal na středeční postup do čtvrtfinále LM přes Lipsko a v neúplné tabulce se posunul na šesté místo před mužstva Evertonu a Tottenhamu, která o víkendu nebodovala. Oba soupeři ale odehráli o zápas méně stejně jako pátý West Ham, který drží pozici pro účast v Evropské lize a v tomto kole také vyšel naprázdno. Wolverhampton po čtvrtém utkání za sebou bez vítězství zůstal třináctý.

Obhájci titulu prohráli čtyři z pěti předchozích ligových zápasů a na body dosáhli po dvou domácích porážkách. Rozhodující akce se odehrála ve druhé nastavené minutě prvního poločasu. Jota se prosadil proti svému bývalému klubu, dal šestý gól v sezoně a první ve třetím ligovém startu po zranění z poloviny prosince.

Hosté dostali míč do sítě ještě v závěru druhého poločasu, ale gól nejlepšího střelce soutěže Mohameda Salaha neplatil kvůli ofsajdu. Akce zároveň skončila zraněním brankáře Ruie Patrícia, kterého zasáhl kolenem do hlavy vracející se stoper Conor Coady. Portugalský gólman skončil bezvládně na zemi a zhruba deset minut byl v péči lékařů, než byl odnesen ze hřiště na nosítkách. Hrálo se poté 18 minut nad rámec normální doby.

"Red Devils" spasil vlastní gól

Manchester United rozhodl zápas s West Hamem v 53. minutě, kdy si centr z rohového kopu srazil hlavou do vlastní sítě stoper Craig Dawson. "Hammers" si žádnou větší příležitost nevypracovali a prohrál na Old Trafford 18. zápas v řadě, ve kterém inkasoval jako první.

V tabulce se ale stále drží i díky zaváhání konkurentů na pátém místě. Manchester je nadále druhý se ztrátou čtrnácti bodů na městského rivala City.

Leeds si v 10. minutě málem vstřelil vlastní gól, když Ayling při snaze o odkop napálil spoluhráče Llorenteho a od něj se míč odrazil do břevna. To na druhé straně o chvíli později trefil také Roberts.

Hostující brankář Mendy, který míč na břevno vytáhnul konečky prstů, podržel Chelsea i po změně stran. Zřejmě nejtěžší zákrok předvedl proti Raphinhovi v 55. minutě. Jedenáctý Leeds bodoval po dvou porážkách.

Fulham v úvodním poločase odolal náporu favorita, ale City hned na začátku druhé půle nakročili k 17. ligovému vítězství z posledních 18 utkání. Nejprve otevřel skóre Stones a po chybě obrany zvýšil Gabriel Jesus.

Vydařenou čtvrthodinku hostů korunoval proměněnou penaltou Agüero, který se v Premier League trefil poprvé po 14 měsících. Fulham je v tabulce na 18. místě znamenajícím sestup.

Vydra pálil slepými, Burnley i tak vyhrálo 

Burnley ve 13. minutě poslal do vedení Wood, chvíli nato Vydra posunul míč na McNeila a ten se blýskl krásnou střelou do horního růžku. Po půl hodině hry snížil Calvert-Lewin, ale hosté o první ligovou výhru po pěti kolech nepřišli.

Vydra měl po změně stran dvě velké šance, ale jednou netrefil odkrytou branku a pak ho vychytal gólman Virginia, jenž v první půli vystřídal zraněného Pickforda. Everton v tabulce zůstal šestý, Burnley si polepšilo v boji o záchranu a upevnilo si 15. příčku.

Iheanachův hattrick pomohl Leicesteru rozmetat Sheffield. Na tahu jsou United

Leicester deklasoval na svém hřišti 5:0 poslední Sheffield. Hattrickem se blýskl nigerijský útočník Kelechi Iheanacho. "Lišky" se tak posunuly na druhé místo tabulky, na které se ale po večerním utkání s West Hamem může vrátit Manchester United.

Iheanacho dvakrát zužitkoval přihrávku Jamieho Vardyho, který se jako šestý hráč v historii Premier League podílel po dovršení 30 let na více než stovce gólů (81 branek, 20 asistencí). Iheanacho završil svůj první hattrick v soutěži v 78. minutě střelou ze střední vzdálenosti. Další trefu přidal Ayoze Pérez a vlastní gól si dal Ethan Ampadu.

Sheffieldu vůbec nevyšel první zápas pod vedením Paula Heckingbottoma, který převzal tým do konce sezony po odchodu dlouholetého kouče Chrise Wildera. "Blades" utržili nejtěžší ligovou porážku za posledních 20 let a zůstávají na posledním místě tabulky, na záchranu ztrácí 14 bodů.

Brighton ukončil výhrou 2:1 v Southamptonu pětizápasové čekání na tříbodový zisk. Jihoanglický souboj rozhodl gólem v 56. minutě Leandro Trossard. Brighton se bodově odpoutal od sestupových příček a je patnáctý, Southampton je na tom o dvě místa lépe.

Anglická fotbalová liga - 28. kolo:

Newcastle - Aston Villa 1:1 (90.+4 Lascelles - 86. Watkins), Leeds - Chelsea 0:0, Crystal Palace - West Bromwich 1:0 (Milivojevič z pen.), Everton - Burnley 1:2 (32. Calvert-Lewin - 13. Wood, 24. McNeil), Fulham - Manchester City 0:3 (47. Stones, 56. Gabriel Jesus, 60. Agüero z pen.), Southampton - Brighton 1:2 (27. Adams - 16. Dunk, 56. Trossard), Southampton - Brighton 1:2 (27. Adams - 16. Dunk, 56. Trossard), Leicester - Sheffield United 5:0 (39., 69. a 78. Iheanacho, 64. Pérez, 80. vlastní Ampadu), Arsenal - Tottenham 2:1 (44. Ödegaard, 64. Lacazette z pen. - 33. Lamela), Manchester United - West Ham United 1:0 (53. vlastní Dawson), Wolverhampton - Liverpool 0:1 (45.+2 Jota).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články