Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Werner se stále zlepšuje. Je variabilnější a mnohem hůř se brání, chválí Nagelsmann

Trenér fotbalistů Lipska Julian Nagelsmann po suverénním vítězství 5:0 na stadionu Mohuče v německé lize chválil autora hattricku Tima Wernera. Čtyřiadvacetiletý střelec se podle kouče zlepšil a pro soupeře je mnohem těžší ho bránit. O aktuálně nejlepšího německého útočníka se intenzivně zajímají Liverpool, Manchester United a další velkokluby.

Útočník Lipska Timo Werner se raduje z branky
zdroj: Reuters autor: Kai Pfaffenbach

"Timo Werner ukazuje dobrý instinkt tím, že útočí nejen po křídle, ale také se pohybuje na pozici podhrotového hráče," řekl Nagelsmann po nedělním zápase 27. bundesligového kola.

"Ruku v ruce s rychlostí se stává variabilnější a pro soupeře je mnohem těžší udržet s ním krok a bránit ho," doplnil dvaatřicetiletý trenér.

Werner v této sezoně dal 24 ligových branek, což je jeho nové maximum. Německý reprezentant z druhého místa tabulky střelců stíhá Roberta Lewandowského. Polský kanonýr Bayernu Mnichov má o tři góly víc.

"Pilně cvičíme zakončení na trénincích. Když v zápasech proměňujeme šance, jsme velmi nebezpeční," konstatoval Werner, jenž oblíbené Mohuči nasázel hattrick i v listopadu (8:0).

Je nám líto, video expirovalo.
Lipsko díky hattricku Wernera rozstřílelo Mohuč

Lipsko v polovině května při restartu bundesligového ročníku po dvouměsíční koronavirové přestávce doma jen remizovalo 1:1 s Freiburgem, ale v Mohuči si spravilo chuť.

Vedle Wernera se trefili kapitán Yussuf Poulsen a Marcel Sabitzer. Český útočník Patrik Schick sledoval utkání jenom z lavičky hostů.

"Roten Bullen" se vrátili na třetí místo tabulky sedm bodů za vedoucí Bayern, na druhý Dortmund ztrácí Lipsko tři body.

"Myslím, že i v prvním zápase bez fanoušků jsme byli dobře připraveni, jenom jsme neměli tolik šancí a nedali tolik gólů. Teď jsme dobře začali a vytvořili si tlak. Bylo to zcela zasloužené vítězství. Mohli jsme vstřelit mnohem víc branek, i Timo Werner," prohlásil Nagelsmann.

"Hráli jsme dobře od první minuty a soupeř byl celý zápas pod tlakem. Byli jsme odhodlaní získat důležité tři body, protože se chceme kvalifikovat do Ligy mistrů," dodal Werner.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články