Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Máme za sebou klíčové utkání. A teď? Bayern chce titul, Dortmundu ukáže, věří Müller

Klíčovou výhru mají za sebou podle Thomase Müllera hráči Bayernu Mnichov. Nad Frankfurtem zvítězili ve 27. kole německé ligy 5:2. Bavorský celek odpověděl na výhru Dortmundu 2:0 ve Wolfsburgu a před Borussií tak vede znovu o čtyři body. V úterý čeká oba týmy v Dortmundu vzájemné utkání.

Thomas Müller
zdroj: ČTK/AP

"Proti Dortmundu ukážeme, že umíme hrát s mimořádnou porcí vášně i bez diváků. Je to pro nás zásadní týden, potřebujeme všechno vyhrát. Těšíme se a chceme titul v Mnichově, kam patří," uvedl útočník Müller.

Na šesté ligové výhře Bayernu po sobě se podílel gólem a asistencí. "Bylo to naprosto klíčové utkání. Chtěli jsme následovat příklad Dortmundu a vyhrát. Klobouk dolů před týmem, ukázali jsme zarputilost. Musíme jít za hranici možností, což se nám proti Frankfurtu celkem povedlo. Dva inkasované góly nejsou nic moc, ale celkově vzato byl náš výkon velmi dobrý," konstatoval třicetiletý německý reprezentant.

Souhlasil s ním i trenér Hansi Flick. Nadšený byl především z úvodního dějství, které Mnichované po trefách Goretzky a Müllera ovládli 2:0.

"První půle mě velmi potěšila, byli jsme dominantní. To, jak David Alaba hraje na pozici stopera, jak udržuje naši obranu nedotčenou, je prvotřídní. A musíme zmínit Thomase Müllera, který velmi chytře využil prostoru a podílel se na obou úvodních gólech. V prvním poločase vycházelo všechno podle plánu," prohlásil Flick.

Ihned po změně stran zvýšil kanonýr Lewandowski, pak ale obránce Hinteregger dvěma rychlými zásahy po rohových kopech snížil na rozdíl jediné trefy. Uklidnění přinesl domácím Davies a konečné skóre stanovil vlastní brankou Hinteregger.

"Po třetím gólu jsme možná trochu polevili a přestali se soustředit. Bez míče jsme moc dobře nehráli. Frankfurt je při standardních situacích velmi dobrý. Věděli jsme to, ale stejně se nám je nepovedlo dvakrát ubránit. Musíme se z toho poučit," uvedl pětapadesátiletý Flick, který stejně jako Müller v dubnu prodloužil s klubem smlouvu do roku 2023.

Bayern díky pěti zásahům do sítě Eintrachtu stanovil nový bundesligový rekord. Žádnému jinému mužstvu se v 27 kolech nepovedlo vsítit 80 branek. Dortmund je pouze o šest gólů pozadu a má druhý nejlepší útok v soutěži.

"Doufáme, že úterní duel bude atraktivní. O ničem se ještě nerozhodne, ať už bude výsledek jakýkoli. Liga je velmi vyrovnaná, zvlášť čelo tabulky, které předvádí pohledný fotbal," řekl Flick.

Akanji doufá v další domácí výhru nad Bayernem

Obránce Manuel Akanji z Dortmundu doufá, že si jeho tým proti Bayernu udrží vítěznou domácí bilanci proti obhájci titulu. Od jeho příchodu do Borussie v lednu 2018 totiž jeho celek doma bavorské mužstvo porazil v obou případech, zatímco na jeho hřišti pokaždé prohrál.

"Doufám, že další vítězství je na nás. Chci prodloužit vítěznou domácí sérii," řekl Akanji po výhře 2:0 ve Wolfsburgu ve 27. kole, o niž se góly postarali Guerreiro a Hakimí. 

Dortmund se pyšní výbornou obranou, která v pěti z posledních šesti ligových duelů nedovolila soupeři vstřelit gól. "Proti Wolfsburgu jsme hráli v defenzivě solidně a moc jsme ho do ničeho nepustili. Někdy je to otázka štěstí," prohlásil čtyřiadvacetiletý Akanji.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články