Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Vzpoura proti Ancelottimu? Byla to bezvýchodná situace, přiznal šéf Bayernu

To, co bylo veřejným tajemstvím delší dobu, se nyní potvrdilo. Trenér Carlo Ancelotti totiž v Bayernu Mnichov skončil i kvůli neshodám s klíčovými hráči. Podle prezidenta bavorského velkoklubu Uliho Hoenesse se hned pět fotbalistů obrátilo proti italskému kouči.

Carlo Ancelotti
zdroj: EPA autor: GUILLAUME HORCAJUELO

Ancelotti rezignoval ve čtvrtek, den po porážce 0:3 na hřišti Paris St. Germain ve skupině Ligy mistrů. Bayernu se příliš nevydařil ani vstup do bundesligy, kde po šesti kolech ztrácí ze třetího místa tři body na vedoucí Dortmund.

Osmapadesátiletý kouč, který v minulé sezoně dovedl Bayern k mistrovskému titulu, ztratil přízeň části kabiny. "Pět hráčů stálo proti Ancelottimu, byla to bezvýchodná situace," řekl Hoeness.

Podle německých médií šlo o Arjena Robbena, Francka Ribéryho, Jéromeho Boatenga, Matse Hummelse a Thomase Müllera. První čtyři se nevešli do překvapivé základní sestavy Bayernu proti PSG.

Arjen Robben
zdroj: ČTK/ABACA/

Týmu se zatím ujal asistent a bývalý dlouholetý hráč klubu Willy Sagnol, jenž bundesligového rekordmana povede v sobotním ligovém utkání na hřišti Herthy Berlín.

Dlouhodobě se nicméně hovoří o tom, že Bayern převezme trenér Julian Nagelsmann, který v současnosti vede Hoffenheim. Ten ve čtvrtečním 2. kole základní skupiny Evropské ligy překvapivě prohrál na hřišti Ludogorce Razgrad 1:2.

Teprve třicetiletý Nagelsmann má v klubu smlouvu až do léta 2021 a Hoffenheim v minulé sezoně dovedl ke čtvrtému místu v německé lize.

Zdroj
ČT sport, ČTK, Bild

Hlavní zprávy

Nejčtenější články