Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Výprask od PSG ho stál místo. Ancelotti skončil na lavičce Bayernu

Středeční vysoká porážka 0:3 v Lize mistrů na půdě PSG má pro fotbalisty Bayernu Mnichov výraznou dohru. Na lavičce německého šampiona skončil italský kouč Carlo Ancelotti. Podle médií se týmu ujme asistent Willy Sagnol, jenž bundesligového rekordmana povede v sobotním ligovém utkání na hřišti Herthy Berlín.

Carlo Ancelotti
zdroj: REUTERS autor: Charles Platiau

Osmapadesátiletý Ancelotti trénoval Bayern od loňského odchodu Pepa Guardioly do Manchesteru City. V premiérové sezoně dovedl mnichovský velkolub k mistrovskému titulu, v aktuálním ročníku však doplatil na slabší start.

V úvodních šesti ligových kolech Bayern jednou prohrál a jednou remizoval a v tabulce je třetí s odstupem tří bodů za vedoucím Dortmundem. Po středeční porážce v Paříži, která byla pro německý klub nejvyšší v základní skupině Ligy mistrů po 21 letech, Ancelotti u týmu předčasně skončil.

"Výkony našeho mužstva neodpovídaly od začátku sezony očekáváním, která jsme měli. Zápas v Paříži jasně ukázal, že z toho musíme vyvodit důsledky," uvedl předseda představenstva Bayernu Karl-Heinz Rummenigge. "Carlo je můj přítel a zůstane jím, ale museli jsme udělat profesionální rozhodnutí ve prospěch Bayernu," dodal.

Bývalý italský reprezentant Ancelotti je jedním z nejúspěšnějších fotbalových trenérů všech dob. Jako jediný kouč vyhrál třikrát Ligu mistrů (dvakrát s AC Milán a jednou s Realem Madrid), vedle toho byl čtyřikrát ve finále. Má také dva triumfy z mistrovství světa klubů a ligové tituly z Itálie.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání PSG - Bayern
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články