Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Výtržníci Kokorin a Mamajev budou ve vazbě do prosince, hrozí jim sedm let vězení

Už si uvědomují následky svého chování. Ruští fotbalisté Alexandr Kokorin a Pavel Mamajev jsou podezřelí z napadení v centru Moskvy, když v kavárně napadli vysoce postavené ministerské úředníky. Zůstanou ve vyšetřovací vazbě až do zahájení procesu 8. prosince. Oběma hráčům hrozí až sedm let vězení.

Slavící Alexandr Kokorin
zdroj: ČTK/Xinhua/ autor: Zhou Lei

Útočník Petrohradu Kokorin, který před týdnem rozhodl gólem o výhře 1:0 nad Slavií ve skupině Evropské ligy, a záložník Krasnodaru Mamajev zranili při pondělní rvačce minimálně dva muže. Incident zachytily bezpečnostní kamery. Policie oba ve středu obvinila z výtržnictví a vzala je do vazby.

Při soudním projednávání se oba hráči, kteří byli při potyčce podle svědků pod vlivem alkoholu a zřejmě i drog, za své chování omluvili. "Stydím se," řekl Kokorin. Mamajev se napadeným mužům omluvil a nabídl odškodnění za utrpěné morální i materiální škody.

Vedle trestního stíhání oba čeká i postih od klubů, které jejich chování odsoudily. Vedení Krasnodaru už pracuje na ukončení Mamajevovy smlouvy. Navíc jim od etické komise svazu hrozí až doživotní zákaz působení v ruských fotbalových soutěžích.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články