Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vyšší ambice nemáme, zní ze Zlína, který chce provést přestavbu. Olomouc hodlá své pozice z podzimu udržet

Výsledkové ambice pro jarní část sezony příliš nemají. Zlínští fotbalisté začnou na jedenáctém místě, klub ale plánuje hlavně začít s přestavbou kádru. Na soupisku také chce klub dostat mladé hráče. Naopak Olomouci se daří a své čtvrté místo chce na jaře udržet.

Zlínští fotbalisté trénují
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Na desátou Karvinou ztrácejí "ševci" čtyři body, ale směrem vzhůru jejich ambice nesahají. "Vyšší příčky nám dávno utekly, díváme se především pod sebe. Pouštíme na hřiště mladé hráče a tím začíná postupná přestavba," prozradil trenér Bohumil Páník.

V jeho kádru došlo jen k minimu změn. Smlouva skončila útočníkovi Pavlu Vyhnalovi a nebyla prodloužena. Z hostování se vrátili Martin Matondo Ngimbi a Adam Tkadlec.

"V tuto chvíli je kádr uzavřený, čekáme jen na některé zraněné hráče, jinak jsme kompletní. Možná nám chybí klasický levonohý bek, ale momentálně na trhu takový není," poznamenal generální manažer Zdeněk Grygera.

Navzdory prázdným tribunám a úbytku příjmů ze vstupného považuje Grygera ekonomickou situaci klubu za dobrou, bez výrazných finančních problémů. "Vše se ale ukáže až v dalších sezonách. Uvidíme, jaká bude situace od léta, a podle toho se klub bude ubírat," dodal bývalý reprezentant.

Zlín vstoupí do ligy v sobotu na hřišti poslední Opavy. "První zápas je vždy důležitý, ale start do jara bude náročný, máme navíc odložený zápas se Slavií. Důležité je, aby hráči byli zdraví. Vzhledem k množství zápasů se dostane na každého," potvrdil Grygera Páníkova slova, že začíná postupná přestavba zlínského kádru.

Fotbalisté Olomouce se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Olomouc chce udržet čtvrté místo

S cílem zabojovat o udržení současného postavení a o účast v evropských pohárech vstoupí do jara olomoučtí fotbalisté. Hanáci přezimovali na čtvrté příčce vyrovnané tabulky, což je jejich druhé nejlepší umístění po podzimu za posledních osm let. Sigma věří, že se jí bude dařit i bez záložníka Šimona Falty, který přestoupil do Plzně.

"Máme to rozjeté výborně, ale liga je tak vyrovnaná, že za dva zápasy můžeme spadnout níž a pak bude těžké se škrábat nahoru. Na podzim mě uspokojilo pořadí, ale body už méně, měli jsme mít minimálně o tři více," uvedl sportovní manažer Sigmy Ladislav Minář. Hanáci v závěru podzimu pětkrát za sebou ztratili vedení 1:0 a remizovali 1:1.

V jarní části sezony se už budou muset obejít bez důležitého záložníka Falty. "Do minulého týdne jsme vůbec neuvažovali o tom, že by někdo z našich hráčů mohl odejít. Zájem o Faltu ale projevily dva kluby. Jeden se orientoval na léto, ovšem Plzeň vstoupila do jednání tak razantně a zároveň i korektně, že se přestup během tří dnů zrealizoval, neboť Viktoria splnila veškeré požadavky klubu i samotného hráče," uvedl Minář.

"Je to pro nás velké oslabení, známe jeho kvality. Šimon umí hrát jeden na jednoho, je rychlostně velmi dobře vybavený. Nějaké varianty náhrady máme připraveny, ale uvidíme podle situace," doplnil trenér Sigmy Radoslav Látal.

Jelikož přestupní termín v zimě končí až 8. února, má ještě Sigma čas zareagovat na Faltův odchod přivedením náhrady. "Chceme přivést jednoho krajního záložníka do Sigmy, ale Faltův odchod byl tak nečekaný a hlavně rychlý, že to chce ještě nějaký čas," podotkl Minář.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články