Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Trenér PSG Emery: Teď už jsme těžkým soupeřem pro každého

Jednoznačná výhra v Lize mistrů nad Bayernem Mnichov 3:0 je pro fotbalisty Paris St. Germain důležitá i z toho pohledu, že po drahých letních nákupech vyslali do světa zprávu, že se jich musí obávat i ty nejsilnější protivníci. Myslí si to trenér Unai Emery, který měl velkou radost z toho, jak jeho tým utkání zvládl.

Unai Emery
zdroj: AFLO autor: Maurizio Borsari

"Ostatní týmy teď poznaly, že pro ně budeme těžkým soupeřem. Budeme se snažit v takových výkonech pokračovat, protože chceme hrát významnější roli než dosud. Chceme být jako Barcelona, Real Madrid nebo právě Bayern. A myslím, že teď jsme na této úrovni byli," prohlásil Emery.

PSG na ní zadělalo už ve druhé minutě, kdy nejdražší hráč světa Neymar připravil gól pro Daniho Alvese. Následně druhá velká letní posila Kylian Mbappé naservíroval gól Edinsonu Cavanimu a po změně stran Mbappé nahrál na třetí branku Neymarovi.

"Utkání jsme zvládli skvěle takticky. Adaptovali jsme se na hru Bayernu. Na jeho držení míče jsme odpovídali agresivní, ale disciplinovanou obranou. Naši tři záložníci odvedli hromadu práce a útočníci výtečně využívali volný prostor. Všechno vyšlo skvěle," radoval se Emery.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání PSG - Bayern

Výkon týmu potěšil i předsedu klubu Násira Chelajfího. "O Neymarovi každý ví, že je nejlepší na světě, ale skvělý zápas odehrál celý tým. Jsem opravdu pyšný na to, jaký výkon předvedl proti tak silnému soupeři," prohlásil.

"Ale ještě jsme nic nevyhráli. Musíme v naší práci pokračovat a každý den se zlepšovat. Ukázali jsme světu, že se s námi musí počítat, ale musíme zůstat nohama na zemi," dodal Chelajfí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články