Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Vyhráli jsme El Clásico, ale ještě nás čeká dlouhá cesta, říká kapitán Realu Rámos

Po dvou porážkách konečně výhra a hned ta asi nejdůležitější. Fotbalisté Realu Madrid porazili ve španělské lize Barcelonu na jejím stadionu 3:1 a vylepšili náladu sobě i fanouškům. Vítězný gól dal z penalty v 63. minutě kapitán "Bílého baletu" Sergio Rámos, který při porážce s hodně oslabeným Šachtarem Doněck v Lize mistrů týmu chyběl. "Výhra nad Barcelonou je pro nás fantastická z morálního hlediska," konstatoval spokojený Rámos, jehož celek v předchozím ligovém kole podlehl nováčkovi z Cádizu 0:1.

Sergio Rámos
zdroj: ČTK/ZUMA autor: David Ramirez

Kapitán slavného celku, ale upozornil, že sobotní výhra rozhodně neřeší všechno. „Máme radost a užijeme si to, ale zbývá dlouhá cesta. Vyhrát El Clásico, navíc na Camp Nou, je obrovsky uspokojující," citoval klubový web Rámose.

"Jsem tady šestnáctou sezonu, a když Real prohraje dvakrát za sebou, znamená to krizi. Nemůžeme ale měnit cíle, musíme pokračovat ve sbírání bodů a ukázat se v dobrém světle i v Lize mistrů. Kritiku musíme ignorovat, jen se nás snaží srazit dolů. Tři body na hřišti velkého rivala jsou sladké, ale pořád nám zbývá dlouhá cesta," uvedl čtyřiatřicetiletý stoper.

Triumf v prestižním souboji nechtěl přeceňovat. "Negativní energie není nikdy dobrá, ale my veteráni to musíme vzít na sebe. Vítězství v El Clásicu nebudeme slavit tři dny, musíme jít dál, stejně jako když prohrajeme," konstatoval kapitán Realu i španělské reprezentace.

"Los Blancos" vedli od páté minuty po trefě Federica Valverderho, za domácí vyrovnal o tři minuty později Ansu Fati. Španělský křídelník, který v sobotu oslaví 18. narozeniny, se stal nejmladším střelcem El Clásica v historii.

Rozhodující moment duelu nastal po téměř hodině hry, kdy barcelonský stoper Clément Lenglet ve vápně stáhl za dres Rámose, který pádu evidentně přidal. Rozhodčí po konzultaci s videem odpískal pokutový kop, který právě tradiční exekutor Rámos proměnil. Výsledek stanovil v 90. minutě Luka Modrič.

"Chytil mě za dres, když jsem se chystal vyskočit, bylo to očividné. Nemyslím si, že je spravedlivé soudit rozhodčího za jasné rozhodnutí. Na hřišti jsou od toho, aby svoji práci odváděli co nejlépe. Někdy udělají správné rozhodnutí, jindy se spletou, musíme s tím žít. Využili jsme jejich krize po penaltě, přidali třetí gól a ubránili výhru," řekl Ramos.

Penaltu proměnil navzdory tomu, že brankář Neto vystihl směr jeho přízemní střely. "Mám velkou radost a o to větší, když pomůžu týmu vyhrát. Jak vždycky říkám, není důležité, kdo skóruje, ale doufám, že v tom budu pokračovat," uvedl odchovanec Sevilly, který s Realem mimo jiné vyhrál pětkrát La Ligu a čtyřikrát Ligu mistrů.

Jeho přínos pro mužstvo ocenil trenér Zinédine Zidane. Rámos do souboje s Barcelonou nastoupil po předchozím zranění. Proti Cádizu odehrál jen úvodní poločas, kvůli zranění vystřídal a do duelu se Šachtarem nezasáhl.

"Víme, jaký Sergio je a co nejen jako hráč představuje. Na hřišti má vždycky pozitivní vliv a v týmu ho pořád chceme. Mám radost za něj a za mužstvo. Je důležité vidět tým hrát tak jako proti Barceloně. Hráči společně pracovali a bojovali jeden za druhého. Získali jsme tři body a bohudíky necítil Sergio kvůli zranění žádné nepříjemnosti," konstatoval osmačtyřicetiletý Francouz.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články