Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Z Realu zbyl hvězdný prach. Zato Liverpool předvedl, jak se hraje o sebevědomí

V Lize mistrů se děly věci. Největší šok zažil člověk, který si pustil přenos utkání Real Madrid – Šachtar Doněck před osmou hodinou a na obrazovce viděl skóre 0:3. Bílý Balet tančil pomalu, jakoby bez zájmu – zatímco ukrajinský celek, jehož řady zkrouhl koronavirus hned o deset hráčů, jel jako pila. Zápas nakonec skončil milosrdnou porážkou velkého favorita 2:3 a ten tak prohrál sedmý z posledních osmi zápasů, k nimž nastoupil bez svého zraněného kapitána Sergia Rámose.

Real inkasuje jeden ze tří gólů od Šachtaru Doněck
zdroj: ČTK/EFE autor: JuanJo Martín

A když už jsme u špatných sérií, tak fotbalový kolos z Madridu narazil podruhé za sebou, když o víkendu ve španělské lize podlehl v Madridu nováčkovi z Cádizu 0:1.

Španělský sportovní web Marca už zápas zhodnotil a u bodování hráčů oznámil fanouškům slavného celku, že Jovič, Marcelo i Militao nemají v současné formě v týmu v Lize mistrů co dělat.

A kdo ten zápas viděl, si možná řekne, že by šlo ještě nějaké hráče přidat. Zejména nasazení, nikde nic. Základ současného fotbalu, po ztrátě míče okamžitě napadat soupeře, aby neměl čas na nic, se nekonalo. Na to nějak hvězdný celek zapomněl.

Kdo se poté podíval na zápas Ajaxu s Liverpoolem (0:1), mohl si protřít oko pohledem na hvězdy typu Salaha a Blinda, které jezdily po zadku, a to doslova. Pěkný fotbal, a přitom bitva o každý balon, skluzy u "lajny" i na polovině hřiště jen proto, aby míč neskončil v autu. Zkrátka, tak to má vypadat. Nakonec rozhodl jediný a ještě k tomu vlastní gól, ale dívat se bylo pořád na co a hlavně - krokem tu nikdo nešetřil.

Německý kouč anglického mistra Jürgen Klopp postavil do zálohy teprve devatenáctiletého Curtise Jonese, jenž má pouhých osm startů v Premier League a v evropském poháru hrál vůbec poprvé. Zatímco kapitán Jordan Henderson zůstal sedět na lavičce a přišel na hřiště až ve druhé půli právě za tohohle teenagera.

Liverpool na dálku ukázal Realu, jak se má bojovat o sebevědomí, poté, co ze tří předešlých zápasů dva prohrál a jednou remizoval.

Klopp po utkání v rozhovoru pro BT Sport řekl, že v hustém dešti to nebyl výkon úplně podle jeho představ, ale: "Vyhrát zápas, to je to, co potřebujeme." A litoval šancí, které jeho hráči neproměnili zejména kvůli výbornému Onanovi v brance Ajaxu. "Ale když vyhrajete 1:0, tak to nevadí," dodal a ocenil výkon Ajaxu, který odešel ze hřiště bez bodu.

Zdroj
BBC, marca.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články