Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
#ProHokejJakyJe

Vrbu čeká se Spartou těžká premiéra v Olomouci. Plzeň hostí Liberec, Jablonec vyzve Slovácko

První fotbalová liga načíná druhou polovinu sezony, všechny týmy s výjimkou Zlína a Liberce mají odehráno 17 utkání. Spartu po středečním odvolání trenéra Václava Kotala povede v Olomouci poprvé kouč Pavel Vrba. Letenští se dělí o druhé místo tabulky s Jabloncem a ztrácejí 12 bodů na vedoucí Slavii, která se představí na hřišti předposlední Příbrami. Vršovický obhájce titulu jako jediný v ligové sezoně ještě neprohrál. Jablonec hostí čtvrté Slovácko a pátá Plzeň vyzve osmý Liberec.

Sparta inkasuje jedinou branku utkání
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Sparta naposledy pod Kotalem v minulém kole podlehla Bohemians 1905 0:1 a po šesti kolech nebodovala. Pražanům se v Olomouci v poslední době nedaří, minulé tři ligové zápasy tam prohráli a pokaždé to bylo 0:1.

"Přiznám se, že zatím všechno proběhlo hekticky. Je pravda, že jsem dostal mužstvo tři dny před zápasem. Ale vím, že hráči jsou dobře připravení, dobře trénovaní. Všichni víme, že v Olomouci to bude důležitý zápas, a budeme tam chtít okamžitě uspět," řekl Vrba, který dříve vedl konkurenční Plzeň nebo českou reprezentaci.

Šestá Olomouc vyhrála jediné z posledních devíti kol, na Letenské si ale věří. "Sparta vyměnila trenéra a je pro nás těžko čitelná. Spíš se podívám na některé zápasy Plzně pod Pavlem Vrbou a z toho budeme vycházet. Budeme se snažit, abychom pro vítězství udělali maximum," uvedl kouč Sigmy Radoslav Látal.

Slavia v lize neprohrála už 29 utkání a další výhru bude chtít přidat v Příbrami, která z posledních šesti kol získala jediný bod.

Pražané porazili v nejvyšší soutěži nadcházejícího soupeře devětkrát po sobě, trenér Jindřich Trpišovský přesto očekává náročný boj.

"Prostředí v Příbrami je takové složitější, bude strašně záležet na terénu. Jde o hodně bojovné, soubojové mužstvo, vždy se tam těžko prosazujeme. V těchto zápasech není možné koukat na tabulku, vše se maže. Každý se na nás chce vytáhnout, i bod je pro ně obrovský úspěch," konstatoval Trpišovský.

zdroj: ČT4

Jablonec v lize neprohrál se čtvrtým Slováckem 13 zápasů za sebou. Otázkou je, jaký bude na severu Čech stav terénu. Minulý domácí zápas Jablonce s Příbramí provázelo sněžení a plocha byla značně poničená.

Trenér Severočechů Petr Rada očekává hodně náročné utkání, neboť Slovácko vyhrálo pět z posledních šesti kol.

"Hrajeme s konkurentem. Slovácko hrálo v posledních zápasech velmi dobře. Dva tři roky jsou pospolu, mají dobře poskládaný tým a zaslouženě jsou nahoře," řekl Rada.

Pátá Plzeň bude doma proti osmému Liberci usilovat o třetí ligovou výhru za sebou, což se jí naposledy povedlo v září. Slovan ztrácí na Viktorii dva body a má k dobru odložený zápas se Zlínem.

"Liberec je výborný a zajímavě poskládaný tým. Věřím, že jsme připraveni, abychom kvalitním výkonem a vítězstvím odčinili porážku 1:4 z úvodu sezony," řekl asistent plzeňského trenéra Marek Bakoš.

Jedenáctá Karviná přivítá poslední Opavu, která nevyhrála 11 kol po sobě. Dvanáctí Bohemians 1905 vyzvou nováčka z Brna, kterému patří první nesestupová pozice. Čtrnácté Teplice se doma utkají s pardubickým nováčkem, který je desátý.

Duel Zlína s Mladou Boleslaví byl kvůli karanténě v týmu "Ševců" odložen na 24. února. Kvůli omezením proti šíření covidu-19 stále nemohou na stadion fanoušci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články