Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vrba se zabydluje v roli. Ale nejsem spasitel fotbalu, upozorňuje

Praha – Trenér české fotbalové reprezentace Pavel Vrba se zabydluje v nové roli. Hned první týden ve funkci prožil naplno a už se chystá na cesty za českými reprezentanty do zahraničí, kde s nimi chce hovořit o jejich roli v týmu. A odmítá přízvisko spasitele českého fotbalu.

Vrba se momentálně chystá na první zahraniční návštěvu reprezentantů. Příští víkend v Londýně zhlédne zápasy Arsenalu s Fulhamem a Chelsea s Manchesterem United a při této příležitosti se setká s Tomášem Rosickým a Petrem Čechem. Rád by mluvil i s trenéry Arsenalu a Chelsea a také dalšími Čechy hrajícími poblíž jako Danielem Pudilem či Matějem Vydrou.

Těší ho, v jaké formě a pohodě je Tomáš Rosický, ale odmítá, že on a Čech jsou pro reprezentaci nepostradatelní. "Nemůžeme to stavět tak, že bez nich to nejde. Jsou to důležití hráči a budu rád, když budou chtít reprezentovat, ale není to jen o Čechovi nebo Rosickém," řekl Vrba. Věří, že kdyby Rosický kvůli zranění nebyl reprezentaci k dispozici, jak se v minulosti často stávalo, mohli ho ve středu zálohy nahradit hráči jako Vladimír Darida z Freiburgu či Josef Hušbauer a Lukáš Vácha ze Sparty.


"Dorůstají nám zajímaví a kvalitní hráči, proto jsem přesvědčen, že jsme schopni kvalifikaci na mistrovství Evropy zvládnout," uvedl Vrba. Také ho těší skutečnost, že do realizačního týmu zlákal jako konzultanta bývalého reprezentačního kouče Karla Brücknera. "V Česku není zkušenější trenér než on. O jeho analýzách a rozborech kolují legendy. Má obrovský nadhled a věřím, že nám bude moci hodně pomoct," řekl Vrba.

Sám nemá rád, když se o něm mluví jako o nejlepším českém trenérovi a nesouhlasí s názory, že by měl být spasitelem českého fotbalu. "Úspěchy jsou o celém klubu a lidech kolem mě," prohlásil kouč, který Plzeň dovedl ke dvěma mistrovským titulům a postupům do Ligy mistrů. Úspěchy slavil i v Žilině či jako asistent v Baníku Ostrava.

Zdroj
ČTK, Radiožurnál

Hlavní zprávy

Nejčtenější články