Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Vrátíme se silnější, věří Gula. Slavia je pro jeho tým motivací

Jako motivaci bere trenér Adrian Gula výkony Slavie, kterou jeho Plzeň neúspěšně stíhala. Po porážce 0:1 pogratuloval pražskému rivalovi k obhajobě mistrovského titulu. V příští sezoně hodlá být Gula ještě silnější. 

Trenér Adrián Gula na lavičce Plzně
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Současnou Slavii nepovažuje za nedostižitelnou. Plzeňský tým po podzimu ztrácel na dominantní Slavii propastných 16 bodů. Pak ale Pavla Vrbu na lavičce vystřídal Gula, pod jehož vedením Západočeši až nečekaně ožili a k červenobílým se přiblížili na šest bodů. Jenže zápas o všechno nezvládli.

"Stále nás čeká hodně práce, ale máme se o co opřít. Budeme velmi kvalitním mužstvem v následující sezoně. Teď jsme ukázali silné věci, ale dotahovali jsme markantní ztrátu a výborné mužstvo. Dobíháte někoho, kdo hraje velmi kvalitně, a dostanete se mu hodně blízko na kontakt. Je to pro nás motivace, abychom byli ještě silnější," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po zápase Slavia - Plzeň

"Slavia je určitě stále dobrá, ale nemyslím si, že je momentálně z našeho pohledu úplně nedostižitelná. Věřím, že budeme ještě silnější. Potřebujeme na tom zapracovat," doplnil bývalý kouč Žiliny nebo slovenské reprezentace do 21 let. Plzeň v jarní části sezony pod Gulou vyhrála deset z 12 ligových utkání, jediné dvě ztráty utrpěla právě se Slavií.

Před středeční porážkou 0:1 Viktoria na začátku června v základní části rovněž v Edenu remizovala 0:0. "Byly to dva zápasy venku. Pro nás je podstatné, abychom to tak nevnímali a hráli otevřeně na každém stadionu. I evropské poháry se budou hrát na jeden zápas, máme z toho podstatné informace," konstatoval Gula.

"Chyběl jenom takový půlkrok ve finální části. Jak říkal trenér domácích, že to opravdu bylo dneska o půlgólu. To se povedlo Slavii možná i tím, že měla ještě nějakou vatu a stále šest bodů před námi. Půlkrok tam dokázali dát. My už byli úplně zatlačení do kouta, že pokud to tady neuděláme, je konec," přidal čtyřiačtyřicetiletý kouč.

Slavia - Plzeň, Jakub Brabec a Stanislav Tecl
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Při svém nástupu nečekal, že Plzeň bude na Slavii tolik tlačit. "Kdyby nám to řekli v lednu, tak bychom to brali. Bylo byl super, kdybychom vyhráli a byli ve hře i ve zbývajících třech kolech. Chlapci svou výkonností, přístupem, talentem i zkušenostmi to zamýšleli. Dostali jsme se do hry," uvedl Gula.

"Na začátku sezony jsme se bavili o tom, že máme za sebou vlčáky, kteří byli dva body od nás, teď jsme jim odskočili, ani nevím o kolik bodů. Ale nechci to ještě hodnotit, protože nás čekají další superzápasy, které chceme vyhrát," dodal slovenský trenér.

Nepochybuje, že jeho hráči v závěrečných třech kolech nadstavby najdou motivaci navzdory tomu, že ztratili šanci na titul a mají jisté konečné druhé místo. Plzeň v příštím duelu v neděli hostí třetí Spartu. "Věřím, že to nebude těžké, protože hrajeme dvakrát doma a na to se velmi těšíme. Víme, s jakým rivalem hrajeme nejbližší zápas. Víme, že nás vyřadili z poháru. Ta motivace je obrovská," upozornil Gula.

Podle něj si fotbalisté ani nemůžou dovolit při tak velké konkurenci v Plzni cokoliv vypustit. "Kdo to neukáže teď, nebude mít co dělat v mužstvu v dalších sezonách. Právě hlad, ambice, touha a vášeň vyhrávat každý zápas v takovém silném klubu jsou podstatné. Musíte je ukázat ráno, odpoledne, večer, v noci, kdykoliv," prohlásil někdejší záložník. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články