Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Virolog: Je naprosto nereálné, aby se letos ještě Bundesliga hrála

Bundesliga je podobně jako většina fotbalových soutěží v Evropě pozastavena. Jak dlouho bude tato pauza trvat, momentálně nikdo neví. Podle německého virologa Jonase Schmidt-Chanasita z Institutu Bernharda Nochta se soutěž letos nedohraje. Podle experta se pravděpodobně obnoví až v roce 2021. 

Erling Braut Haaland z Dortmundu se raduje z gólu
zdroj: REUTERS autor: Leon Kuegeler

"Když se podíváte, jak situace v Evropě vypadá a jak ještě vypadat bude, tak jsem pevně přesvědčen, že je naprosto nereálné, aby se letos ještě hrálo," řekl vědec v rozhovoru pro televizní stanici NDR.

"Řešením nejsou ani zápasy bez diváků, protože fanoušci by se ke společnému sledování sešli jinde. Situaci by to znovu jen zhoršilo," dodal.

"Navíc je spousta věcí, které v případě uvolnění opatření musí mít před fotbalem přednost. Například otevření školek. Společenské akce a zejména ty, kde se setkává víc lidí, by měly být až na posledním místě. Nemělo by se to podcenit, proto si myslím, že v souvislosti s fotbalem se můžeme o začátku soutěží bavit až od začátku dalšího roku," prohlásil.

Fotbal v Německu, kde dosud zaznamenali zhruba 14 tisíc nakažených a 31 mrtvých, byl kvůli nemoci COVID-19 přerušen minimálně do 2. dubna. Stejně se zachovala většina dalších evropských soutěží napříč všemi sporty. Kvůli pandemii už bylo zrušeno i fotbalové mistrovství Evropy. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články