Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Věřím, že je možné vyhrát mistrovství světa, řekl Santos po stém zápasu na lavičce Portugalska

Jubilejní 100. zápas na lavičce portugalských fotbalistů oslavil trenér Fernando Santos čtvrtečním vítězstvím 2:0 nad Českem ve třetím utkání elitní skupiny Ligy národů. Rodák z Lisabonu si kulatého zápisu váží a věří, že jeho tým je schopný vyhrát podzimní světový šampionát v Kataru.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Portugalsko – Česko

Žádný jiný kouč nevedl Portugalsko ve 100 utkáních. "Má to zvláštní příchuť, není mi lhostejné, že jsem vlastní zemi trénoval ve 100 zápasech. Důležitější je ale schopnost vítězit a být toho i nadále schopní. Věřím, že je možné vyhrát mistrovství světa," řekl Santos.

"Dosáhli jsme dvou skvělých triumfů (na Euru a v Lize národů). Mám za sebou dlouhou hráčskou i trenérskou kariéru, což mě naplňuje hrdostí," prohlásil sedmašedesátiletý Santos, který vede Portugalsko od roku 2014.

O vítězství nad Českem rozhodli jeho svěřenci brankami ve 33. a 38. minutě, kdy se trefili Joao Cancelo a Goncalo Guedes. "Vstřelili jsme dvě branky, ale mohli jsme přidat další dvě. Vždycky je důležité neinkasovat. Výsledek je víc než spravedlivý. V prvních 20 minutách jsme kontrolovali zápas, dobře jsme začali a drželi míč, ale nebyli jsme dostatečně produktivní. Kontrolovali jsme ale utkání a nedovolili jsme Čechům žádné protiútoky," konstatoval Santos.

"Ve druhém poločase tempo opadlo. Kontrolovali jsme utkání, ale už jsme tolik neútočili do hloubky a nedonutili jsme soupeře stahovat se dozadu. Tím ubyl prostor a bylo těžší kombinovat. Dostavila se únava, někteří hráči už nemohli tolik napadat, což soupeři umožnilo hrát a držet se víc na míči," uvedl někdejší trenér Porta, lisabonských celků Sportingu a Benfiky nebo řecké reprezentace.

Po vítězství nad Českem vedou Portugalci tabulku o dva body před Španělskem. V neděli se představí v Ženevě proti Švýcarsku, které prohrálo všechny tři dosavadní zápasy ve skupině včetně debaklu 0:4 v Portugalsku.

"Jsou tu jasné známky únavy, je to přirozené. U některých hráčů je to patrnější. Bernardovi (Silvovi) docházely baterky. Má velký vliv na hru, ale když ztratí energii, je to pro něj těžší. Neprojevilo se to ale jen na něm," řekl Santos.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články