Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Velký test bez Jankta a Černého. Jednadvacítka se představí v Portugalsku

Praha - Proti dalším účastníkům příštího malého Eura z Portugalska se představí naděje českého fotbalu z jednadvacítky. Výběr Vítězslava Lavičky postrádá řadu opor, které stály za postupem na šampionát v Polsku - Schick a Barák jsou povoláni do seniorské reprezentace, Jankto, Čermák s Černým zase chybějí kvůli zdravotním potížím. Přímý přenos utkání Portugalsko - Česko sledujte od 18:00 na ČT sport a ctsport.cz.

Trenér Vítězslav Lavička proto dodatečně povolal Marka Havlíka ze Slovácka a Martina Haška z Bohemians Praha 1905. Kvůli doléčování zranění nemohl Lavička povolat ani další důležité postavy úspěšné kvalifikace Aleše Čermáka a Michala Hubínka, ale za výrazný problém to nepovažuje.

"Je pravda, že nám vypadla téměř celá ofenziva oproti kvalifikaci, ale není to komplikace. Je to skutečnost, která otevírá možnost vidět další a nové hráče," řekl Lavička. "Změn je dost, někdo je zraněný, někdo šel do áčka, ale nemyslím si, že by to bylo až tak velké oslabení. Ostatní kluci se mohou alespoň ukázat," souhlasil nejzkušenější hráč týmu Michal Trávník.

Vůbec poprvé dostanou šanci stoper Lukáš Hůlka a záložník Hašek, po delší době kouč vyzkouší i útočníka Tomáše Chorého nebo záložníka Marka Havlíka. Noví hráči do týmu zapadají snadněji, jelikož jednadvacítka si i přes změny nadále drží vynikající kolektiv. "I když se sestava furt mění, zapadne každý a parta je tu opravdu dobrá," řekl Trávník.

Je nám líto, video expirovalo.
Česká jednadvacítka odletěla na přípravu s Portugalskem

"Parta je opravdu fantastická, ještě jsem to nezažil. Je velká sranda, teď jsme třeba schovali tašku Danovi Tetourovi, který ji ještě nenašel," prozradil útočník Stanislav Klobása.

Dobrá pohoda bude potřeba, jelikož Češi narazí na jednoho z nejtěžších soupeřů. Portugalská jednadvacítka byla na posledním šampionátu ve finále, seniorská reprezentace dokonce ME vyhrála. A i v kvalifikaci se Portugalcům velmi dařilo. "Portugalci mají nespornou kvalitu a bude to pro nás první ostrý test v přípravě na Euro. Bude to dobrý test pro hráče," věří Lavička. "Kvalifikací prošli snadno, je to výborný soupeř a může nám to ukázat hodně věcí," doplnil Trávník.

Jablonecký záložník už si proti portugalské jednadvacítce zahrál na jaře 2015 a byl u výhry 1:0. "Pamatuji si, že jsme se hlavně bránili, oni hráli, ale my dali gól z penalty a pak jsme to uhráli. Odehráli jsme to takticky dobře. I teď musíme hrát ze zajištěné obrany a nesmíme dělat chyby, protože ty oni umějí potrestat," konstatoval. Český výběr absolvuje v Praze tři tréninky a ve čtvrtek odcestuje do Setúbalu, kde v pátek zápas začne v 19:15 SEČ.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články