Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Juventus ztratil s Ronaldem svou týmovou DNA, míní Buffon

Příchod Cristiana Ronalda v roce 2018 vedl k tomu, že Juventus ztratil svou týmovou DNA. Prohlásil to dlouholetý brankář klubu Gianluigi Buffon. Portugalský útočník během tříletého působení ve Staré dámě vstřelil 101 gólů ve 135 zápasech a pomohl ke dvěma italským titulům, v Lize mistrů ale jeden z nejslavnějších evropských klubů nepřešel čtvrtfinále.

"Juventus měl šanci na vítězství v Lize mistrů první sezonu po jeho příchodu. Ten rok jsem byl v Paříži a nechápal jsem, co se v klubu stalo," řekl zpravodajské společnosti TUDN Buffon.

Ten do letošního léta chytal za Juventus téměř dvě dekády s výjimkou ročníku 2018/19, kdy byl v Paris Saint-Germain.

"Když jsem se vrátil, spolupracoval jsem s Ronaldem dva roky a vycházeli jsme spolu dobře, ale myslím, že Juventus ztratil svou týmovou DNA," řekl mistr světa z roku 2006, jenž se letos vrátil do svého prvního klubu Parmy.

Gianluigi Buffon
zdroj: PA

"V roce 2017 jsme postoupili do finále Ligy mistrů, protože jsme měli zkušený tým, ale především jsme byli jednolité mužstvo, v němž byla velká konkurence. A to jsme s Ronaldem ztratili," řekl třiačtyřicetiletý Buffon, jenž s Juventusem získal deset mistrovských titulů.

Ronaldo v létě odešel do Manchesteru United, kde už působil v letech 2003-2009. Juventus je aktuálně v tabulce Serie A pátý 12 bodů za vedoucím Interem Milán.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články